Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 22 /13:06

„Valstiečiai“ lopys komunikacijos spragas – 300 tūkst. tiražu platins partijos laikraštį

Valdančioji Valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LŽVS) artėjantį politinį sezoną imsis spręsti didžiausią partijos problemą – komunikacijos ydas, kurios iki šiol, anot partijos lyderio Ramūno Karbauskio, trukdė tinkamai visuomenei pristatyti Seimo ir Vyriausybės sprendimus. Pasak R.Karbauskio, artimiausiu metu 300 tūkst. egzempliorių tiražu bus platinamas partijos laikraštis.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Yra mūsų komunikacinės problemos ir atitinkamai jos paskui labai brangiai kainuoja vertinimuose žmonių tų darbų, kuriuos darome. Mokysimės gerinti komunikaciją ir nunešti iki žmonių tokią žinią, kokia yra, kokiais motyvais priiminėjam sprendimus. Yra ruošiamas partijos laikraštis, jis, kaip įprasta, didžiuliu tiražu platinamas. Jis bus mūsų priemonė, kuria mes bandysim atnešti kiekvienam Lietuvos gyventojui mūsų vertinimus ir argumentus, kodėl vienas ar kitas sprendimas daromas ir kokios bus pasekmės“, – žurnalistams po partijos tarybos posėdžio Naisiuose Šiaulių rajone šeštadienį sakė R.Karbauskis.

Pasak LŽVS pirmininko, partinis laikraštis buvo leidžiamas ir iki šiol kelis kartus per metus, nuo šiol žadama padidinti jo tiražą.

Jis teigė ketinąs mokytis ir iš savo paties klaidų, kuomet dėl „žemaitiško charakterio“ ne visuomet susitvardo spaudžiamas žurnalistų klausimų.

„Mane pavedinėja mano žemaitiškas charakteris. Šioje vietoje aš mokysiuos toliau, kaip sugebėti atsakinėti į klausimus, į kuriuos aš neprivalau atsakinėti, kaip sugebėti tai padaryti su šypsena ir neužgaunant žurnalistų, kurie labai nori tų atsakymų“, – kalbėjo R.Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat teigė, jog bus klausiama skyrių nuomonės dėl valdančiosios koalicijos su socialdemokratais, tačiau kartojo, jog su socialdemokratų frakcija Seime bendradarbiaujama konstruktyviai, o reiškiama socdemų lyderio Gintauto Palucko kritiška nuomonė dėl koalicijos su „valstiečiais“ – neatspindi nuotaikų socialdemokratų frakcijoje.

„Nereikėtų kalbėti apie santykių (koalicijoje – red.) gerinimą. Tiesiog yra darbinis režimas, mes pakankamai gerai sutariame kaip frakcijos, aš jau pats pradedu pasimesti šnekėdamas, kad geri santykiai tarp frakcijų, bet jie iš tikrųjų geri. O partijos pirmininkas G.Paluckas kartais pasisako taip, kaip jis pasisako ir šneka ne tai, ką galvoja frakcija. Mes dirbame Seime. Ir aišku būtų labai šaunu, kad socialdemokratų partijos pirmininkas būtų Seime, būtų vienas iš misų kolegų – tuomet gal nebūtų tokios keistos retorikos“, – šeštadienį kalbėjo R.Karbauskis.

„Kada mes kalbamės susėdę kabinete su frakcijos nariais ką mes darysim rudenį ir tą pačią minutę partijos pirmininkas daro pareiškimus, kad reikia nutraukti koalicijos sutartį, tas mus labai stebina“, – pridūrė „valstiečių“ vadovas.

Jis teigė, jog „valstiečių“ reitingų kritimas nėra netikėtas, nes laimėjus rinkimus didžiulis žmonių pasitikėjimas buvo „vilties reitingas“.

„Dabar yra darbinė aplinka, yra Seimo dauguma, kuri priiminėja labai daug sprendimų ir nevienareikšmiškai visuomenėje priimamų ir jei mes nepriiminėtume sprendimų, tiesiog mėgautumėmės valdžia, tai aišku reitingus būtų galima ilgiau išlaikyti“, – kalbėjo LŽVS lyderis.

R.Karbauskis patikino, jog tarybos posėdyje buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės klausimas nebuvo keliamas bei patvirtino, jog partijos sekretoriatas jau yra gavęs G.Kildišienės pareiškimą trauktis iš partijos.

„Tokio klausimo nebuvo. Visiems viskas aišku šiuo klausimu“, – sakė R.Karbauskis.

Jis taip pat pranešė, jog partijos gretas papildė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė, kuri šeštadienį priimta į partiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius