Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 10

„Valstiečiai“ neatlyžta: Vyriausybės dokumente atsirado ŽŪM kėlimo į Kauną terminas

Nors naujoji Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) vadovybė nebekalba apie visos ministerijos iškėlimą į Kauną, kitokia nuomonė – kad ministerija bus keliama, buvo įtvirtinta paskutinėmis rugsėjo dienomis ministrų kabineto atnaujintame Vyriausybės programos įgyvendinimo plane.
Kaune atidaryta „veidrodinė“ Žemės ūkio ministerija
Kaune atidaryta „veidrodinė“ Žemės ūkio ministerija / Žemės ūkio ministerijos nuotr.

Pažadą, kad ministerija dirbs laikinojoje sostinėje, „valstiečiai“ davė eidami į Seimą ir jo iki dabar neatsisako. Tačiau žemės ūkio ministras Andrius Palionis yra pareiškęs, kad visa ministerija į Kauną nesikels – nebent kuris nors institucijos skyrius.

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau ne kartą yra pabrėžęs, kad iškėlimas numatytas Vyriausybės programoje, todėl privalo būti vykdomas.

Neseniai Vyriausybės kanceliarija patobulino Vyriausybės programos įgyvendinimo planą, kuriam rugsėjo pabaigoje pritarė ministrų kabinetas.

Nors anksčiau priemonių plane ministerijos perkėlimo terminai nebuvo detalizuojami, dabar dokumente nurodoma, jog perkėlimas turi įvykti nuo šių metų trečiojo ketvirčio, iki kitų metų antrojo ketvirčio, tai yra, birželio pabaigos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Palionis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Palionis

Apie tai paklaustas ŽŪM Ryšių su visuomene skyrius 15min pateikė informaciją, kad siekiant įvertinti ŽŪM ir ministerijos valdymo srities įstaigų struktūrinių pokyčių galimybę ir siekiant regioninės plėtros stiprinimo spalio 1 dieną buvo sudaryta darbo grupė, kuri atliks teisinę, socialinę ir finansinio poveikio analizę bei nustatys pagrįstus terminus siekiamiems tikslams įgyvendinti.

Darbo grupė pasiūlymus ministerijos vadovybei pateiks iki lapkričio 30 dienos.

Praėjusią savaitę S.Skvernelis stojo į žodžių karą su A.Palioniu ir žemės ūkio viceministru Petru Narkevičiumi. Pastarasis lankydamasi Seime pareiškė, kad ministerija neketina keltis į Kauną.

„Ministerija į Kauną nebus keliama. (...) Sakau ministerijos poziciją“, – Seimo Kaimo reikalų komitete pareiškė viceministras, kurį citavo BNS.

Į tai S.Skvernelis sureagavo pareikšdamas, kad viceministras nesupranta savo darbo.

„Viceministras galbūt nesusivokia, kokias pareigas užima, neseniai pradėjęs dirbti. Gal supras anksčiau ar vėliau, kad tai yra Vyriausybės sprendimas ir jis privalo būti vykdomas“, – žurnalistams Vyriausybėje pareiškė premjeras.

A.Palionis švelnino situaciją, teigdamas, jog ŽŪM gali dirbti ir Vilniuje, ir Kaune.

„Yra tokia bendra pozicija priimta, suderinta ir su premjeru, kad politiką formuojantys skyriai, kurie vykdo derybas ir dėl naujo finansinio laikotarpio, ir kurie administruoja paramos visas lėšas, turėtų išlikti Vilniuje. Kiti skyriai gal turėtų kraustytis į Kauną“, – Žinių radijui sakė A.Palionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius