-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 20

„Valstiečiai“ nevykdo pažado skubiai inicijuoti naują tyrimą dėl politikos ir verslo ryšių

Seime kol kas nejuda idėja sudaryti naują parlamentinio tyrimo komisiją, kuri pratęstų Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimą.
Aurelijus Veryga, dalyvavo Vyriausybės pusvalandyje Seime.
Aurelijus Veryga, dalyvavo Vyriausybės pusvalandyje Seime. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis žadėjo dar praėjusią savaitę Seimui pateikti siūlymą dėl tokios komisijos sudarymo, tačiau šio klausimo kol kas darbotvarkėse nėra.

„Aš nežinau jo (R.Karbauskio – BNS) nuomonės, ar jis traukiasi, galbūt nesitraukia, bet darbotvarkėje kol kas to klausimo nebuvome įtraukę“, – antradienį Žinių radijui sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

R.Karbauskis prieš savaitę teigė, kad bus siūloma sudaryti specialiąją komisiją politikų veiklai ištirti ir žadėjo dar praėjusį ketvirtadienį suformuluotus klausimus pristatyti Seimui.

„Jeigu matėme paveikslą, siužetas buvo be tam tikrų veikėjų, reikia, kad visi veikėjai būtų siužete, ne tik verslas, bet ir politikai“, – tvirtino R.Karbauskis.

Pasak jo, bus tiriamas tas pats laikotarpis, kurį nagrinėjo NSGK – maždaug nuo 2006 metų iki 2016 metų.

Seimas birželio pradžioje patvirtino NSGK parlamentinio tyrimo išvadas. Jomis grėsme valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui pripažintas neteisėtas Rusijos energetikos bendrovės „Rosatom“ ir lietuviško koncerno „MG Baltic“ veikimas.

Taip pat konstatuota, kad politikai, verslininkai ir žiniasklaidos atstovai siekia apeiti draudimą juridiniams asmenims finansiškai remti partijas. Tokiu atveju remiama grynaisiais pinigais, suteikiant nuolaidas, per įvairius fondus apmokant sąskaitas, užslėptą reklamą.

Anot išvadų, galiojantis viešųjų ir privačių interesų deklaravimo mechanizmas yra formalus ir proaktyviai nekontroliuojamas, atkreiptas dėmesys į neteisėto ir neskaidraus lobizmo atvejus, rašoma ir apie neteisėtą žiniasklaidos naudojimą – ji išnaudojama pasiekti sau naudingų sprendimų, proteguoti partijas, laimėti valstybės užsakymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius