Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 09

„Valstiečiai“ po rinkimų liko skolingi beveik milijoną eurų

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nurodyti įsipareigojimai po rinkimų siekia beveik milijoną eurų, rašo „Lietuvos rytas“.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak dienraščio, kuris remiasi Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, „valstiečiai“ reklamai ar kitiems rinkėjų viliojimo būdams išleido daugiau kaip keturis kartus didesnę sumą, nei buvo surinkę iš rėmėjų bei kitų šaltinių. Valstiečių ir žaliųjų sąjunga savo rinkimų kampanijai sugebėjo surinkti 270 tūkst. eurų, o išleido 1 mln. 240 tūkst. eurų.

Daugiausia pinigų už galimybę grįžti į valdžią paklojo socialdemokratai. Jie išleido beveik 1,5 mln. eurų, tačiau deklaravo, kad jų skola nesiekia 15 tūkst. eurų.

Opozicijoje atsidūrusiems konservatoriams kampanija atsiėjo 1 mln. 241 tūkst. eurų, partija rinkimams buvo surinkusi 1,1 mln. eurų.

Liberalų sąjūdis rinkimų vajui išleido beveik 927 tūkst. eurų ir neįklimpo ir į skolas. Tuo metu beveik tiek pat išlaidų turėjusią Darbo partiją slegia 182 tūkst. eurų skola. Skolos taip pat slegia be neginčijamo lyderio Rolando Pakso likusius „tvarkiečius“ – beveik 400 tūkst. eurų rinkimams sukrapščiusi buvusi valdančioji partija išleido 513 tūkst. eurų. Tuo metu 371 tūkst. eurų rinkimams išleidusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga nurodė neturinti skolų.

Seimo rinkimų vajus visoms juose dalyvavusioms partijoms atsiėjo per 7 mln. eurų, o jos liko skolingos beveik 1,6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius