Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 01

„Valstiečiams“ pripažinus pažeidimą „Tvarka ir teisingumas“ stabdo apkaltos iniciatyvą

„Valstiečiams“ Ramūnui Karbauskiui, Aurelijui Verygai ir Agnei Širinskienei pripažinus, kad nusižengė Seimo statutui, frakcija „Tvarka ir teisingumas“ nutarė stabdyti apkaltos jiems rengimą.
Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis
Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje jie pripažino, kad nesilaikė Seimo statuto, todėl mes sustabdėme. Manome, kad gal jiems bus gera pamoka“, – ketvirtadienį BNS sakė „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Trečiadienį jis per spaudos konferenciją pranešė, kad frakcija planuoja inicijuoti apkaltą trims valdančiųjų „valstiečių“ atstovams, nes jie esą šiurkščiai pažeidė Seimo statutą ir net galbūt padarė nusikaltimą, kai R.Karbauskis ir A.Veryga atidavė A.Širinskienei savo Seimo narių pažymėjimus, o pastaroji, pasinaudodama jais, Seimo salėje nesančius politikus užregistravo diskusijai dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų.

„Mes manome, kad tokie veiksmai nesuderinami su Seimo nario pareigomis“, – per spaudos konferenciją sakė R. Žemaitaitis.

Anot jo, Seimo statutas draudžia parlamentarui perduoti kam nors savo pažymėjimą.

„Aiškiai numatyta – pažymėjimo Seimo narys negali niekam kitam perduoti. Puikiai žinote, jeigu Seimo narys užsiregistruoja posėdžių salėje, laikoma, kad jis posėdyje dalyvavo. Užsiregistravimas kalbėti taip pat būtų laikoma, kad Seimo narys posėdyje dalyvavo“, – kalbėjo „tvarkiečių“ lyderis.

Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį irgi konstatavo statuto pažeidimą bei įspėjo minėtus parlamentarus, kad jie gali tik patys naudoti savo pažymėjimus.

Dėl to, kad leido savo kortele naudotis parlamentarui Aleksandrui Sacharukui, 2010-aisiais Seimo nario mandato neteko Linas Karalius, A.Sacharukas tuomet kelių balsų persvara mandatą išsaugojo. Nustatyta, kad A.Sacharukas 22 kartus panaudojo frakcijos kolegos Seimo nario pažymėjimą balsuodamas už įstatymų pakeitimus, kai pats L.Karalius buvo išvykęs į Aziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius