-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 24 /09:57

„Valstiečių“ ir Socialdemokratų darbo partijos pasirašys koalicinį susitarimą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) bei Socialdemokratų darbo partija antradienį planuoja pasirašyti koalicinį partijų susitarimą.
Parlamente pateikta idėja birželį Seimą rinkti iš naujo
Seimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai yra sutartis tarp partijų, kur apibrėžti visi bendradarbiavimo dalykai Seime, iš esmės tie visi dalykai, kurie yra, ir kaip mes bendradarbiausime savivaldybių, Europos Parlamento, prezidento ir Seimo rinkimuose, t.y., kad bendradarbiausime“, – BNS sakė Socialdemokratų partijos vadovas Gediminas Kirkilas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas

Anot jo, esamos kvotos nesikeičia. „Vyriausybė jau suformuota, remiantis rinkimuose iškovotų mandatų proporcijomis ir bendru sutarimu, čia jokių pokyčių neturėtų būti. Mums svarbiausia ne postų dalybos, o susitelkimas į jau pradėtas Lietuvai reikalingas reformas ir darbus“, – sakė G.Kirkilas.

LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis sakė, kad partijų susitarime įrašyta tik galimybė bendradarbiauti per rinkimus.

„Jei šnekam apie savivaldybių rinkimus, gali būti vairiausių įvariantų, kai kuriose savivaldybėse mes būsim galbūt ir absoliutūs oponentai, pvz, Širvinose, bet gali būti, kad kai kuriose savivaldybėse bus koalicija“, – žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Daugiau niekas, anot jo, koalicijos sutartyje nesikeičia. „Nieks nesikeičia, iš viso nieks nesikeičia“, – sakė R.Karbauskis.

Iki šiol „valstiečiai“ ir „socialdarbiečiai“ buvo pasirašę frakcijų koalicijos sutartį, nes dar nebuvo įkurta Socialdemokratų darbo partija.

Koalicinį partijų susitarimą po Seimo rinkimų pasirašė LVŽS bei Socialdemokratų partija. Socialdemokratų vadovu tapus Gintautui Paluckui, partija priėmė sprendimą palikti valdančiąją koaliciją, tačiau tam pasipriešino grupė partijos senbuvių, sudariusių Seimo Socialdemokratų frakcijos pagrindą.

Maištininkai liko valdančiojoje koalicijoje, pasirašydami frakcijų koalicinę sutartį, pasitraukė iš Socialdemokratų partijos ir kovą įkūrė naują – Socialdemokratų darbo partiją, prie kurios prisijungė būrys buvusių „darbiečių“.

„Valstiečiai“ Seime turi 57 atstovus (su frakcijai pagal statutą nepriklausančiu Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu), Socialdemokratų darbo frakcija – 11 atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius