-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 05

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tikisi, kad galės formuoti naująją Vyriausybę

Trečiadienį iš anksto Kaune balsavęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikisi, kad partija sulauks pakankamo palaikymo, jog po rinkimų galėtų formuoti Vyriausybę.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jeigu aktyvumas rinkimuose bus nemažas, tai tokiu atveju mes laimėsime rinkimus, pirmą turą tai tikrai. Norėtume laimėti tiek vietų, kad galėtumėm formuoti profesionalų Vyriausybę, galėtumėme būti ta ašis, apie kurią burtųsi koalicija“, – žurnalistams trečiadienį sakė R.Karbauskis.

Jis pripažįsta, kad tai gali būti sudėtinga, jeigu koaliciją sudaryti nuspręstų socialdemokratai ir Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, kurie, reitingų duomenimis, gali tapti pagrindiniais „valstiečių“ konkurentais.

„Jeigu turėsime žmonių palaikymą, tos partijos sunkiai galės sudaryti koaliciją ir tada teks išgirsti mus“, – kalbėjo jis.

VIDEO: Ramūnas Karbauskis tikisi formuoti profesionalų Vyriausybę

R.Karbauskis neatmetė galimybės, kad koalicija su šiomis partijomis būtų įmanoma, tačiau pabrėžė, kad derybos iš anksto dėl to nevyksta.

„Mes tikrai jokių išankstinių derybų su niekuo nevedėme ir spręsime po antrojo turo. (...) Mes derybas dėl koalicijų vesime po to, kai baigsis rinkimai“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Seimo rinkimuose iš viso varžosi 14 politinių jėgų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvauja rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Tam, kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai slenkstis yra aukštesnis – 7 procentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius