Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 27

„Valstiečių“ taryba spręs dėl dalyvavimo gynybos ir užsienio politikos susitarimuose

Didžiausią opozicinę frakciją Seime turinčios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba penktadienį Šiaulių rajone, Naisiuose, spręs, ar pasirašys nacionalinius susitarimus dėl gynybos ir užsienio politikos.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Taip pat bus aptariamas pasirengimas kitąmet vyksiantiems savivaldos rinkimams, tvirtinami partijos skyrių iškelti kandidatai į merus.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad „valstiečiams“ nekyla klausimų dėl partijų susitarimo nacionalinio saugumo klausimais. Jo teigimu, turiniui partija neprieštarauja, tačiau jų netenkina valdančiųjų elgesys.

„(...) jų politinėje darbotvarkėje dominuoja nesiskaitymas su visuomene ir žmonių skaldymas, o tokia valdančiųjų skaldanti politika ypač kenkia nacionaliniam saugumui, todėl taryboje bus svarstoma dėl LVŽS atsako į tokį valdančiųjų elgesį, pabrėžiant, kad valdantieji turi keisti savo politinę darbotvarkę ir atsižvelgti į visuomenės, o ne jų valdančiųjų politinės bendruomenės interesus, ypač dabar, kada šalia vyksta karas ir Rusija kelia naujus iššūkius Lietuvos saugumui“, – teigiama partijos pranešime.

Tuo metu dėl rengiamo kito nacionalinio susitarimo – užsienio politikos klausimais – „valstiečių“ netenkina per daug abstrakčios nuostatos.

Pasak R.Karbauskio, susitarimas dėl užsienio politikos atrodo nekonkretus, stokojantis konstruktyvios idėjos, kuri pozicionuotų Lietuvą kaip stiprią, ekonomiškai augančią, telkiančią Europą, atremiant Rusijos formuojamus saugumo iššūkius.

Anot „valstiečių“ lyderio, taryba išreikš poziciją ir pateiks valdantiesiems savo pasiūlymus šio susitarimo tekstui.

LVŽS Seime turi 20 atstovų.

Visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, už šią partiją per Seimo rinkimus balsuotų apie 7 proc. rinkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius