Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16

Valstiečiai žalieji protesto koncerte „Laisvė rokenrolui“: „Net ir gauti per galvą yra gerai“

Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, vykstančiame koncerte „Laisvė rokenrolui“ skambėjo ne tik muzika, bet ir prekybos alkoholiu ribojimus ir draudimus smerkiantys šūkiai, nemažai kritikos dabartinei valdančiajai daugumai.
Aurelijus Veryga
Koncerto „Laisvė rokenrolui“ akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Koncertui įsibėgėjus scenoje pasirodė žurnalistas Andrius Tapinas, kuris pakvietė į sceną politikus – konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį, liberalų lyderį ir Vilniaus merą Remigijų Šimašių, socialdemokratų partijos pirmininką Gintautą Palucką ir Seimo ekonomikos komiteto pirmininką, valstiečių žaliųjų atstovą Virginijų Sinkevičių.

V.Sinkevičius pasidžiaugė renginiu ir padėkojo organizatoriams. „Siūlau kiekvienais metais priminti valdžiai, ko jie nepadarė“, – sakė jis, primindamas, kad yra ir svarbesnių temų – tarkime, aukštojo mokslo reforma.

V.Sinkevičius priminė, kad siūlymą filmuoti alkoholį perkančius žmones teikė būtent konservatoriai.

„Yra partija, kuri mums žadėjo kosmosą, o dabar daro kosmosą“, – teigė Gabrielius Landsbergis, juokaudamas, kad laukė kritikos Andriui Kubiliui, kuris kaltinamas visomis valdžios nuodėmėmis.

„Tai yra elementari idėjos diskreditacija. Pasiūlai pačią idiotiškiausią idėją, pasigauna ją, iškamuoja... Reikia taisyti švietimą – sutrumpinkime atostogų laiką“, – valdančiųjų siūlymus ir komunikaciją peikė konservatorių lyderis.

„Atėjo partija, kuri pagaliau įgyvendino savo programą, o ne parašo ją ir po to sako: ne“, – jam atkirto V.Sinkevičius.

G.Paluckas pabrėžė, kad koalicija kaip ir santuoka, turi būti tęsiama ir varge. „To vargo šioje koalicijoje galėtų būti ir mažiau“, – kalbėjo naujasis socialdemokratų lyderis, tikindamas, kad nepalaikys jokių ribojimų prekiauti alkoholiu lauko kavinėse ir festivaliuose.

„Noriu padėti tiems, kurie užlipo ant kamščio“, – pridūrė G.Paluckas.

Vilniaus meras R.Šimašius pabrėžė, kad Seimo valdantieji žmones laiko arba „alkomafijos lobistais arba alkomafijos apkvailintais“.

„Kai pažiūrėjau tuos siūlymus <...> Man kilo tokia mintis, kad alkoholį bando išstumti į paribius, į rūsius. Seksu irgi viešai negalima užsiimti, bet visi mes čia esame kaip įrodymas, kad jis yra. Galvokime, ką darome“, – sakė liberalų atstovas.

Atsakymą mato sporto kompleksuose

Valstiečių žaliųjų atstovas pastebėjo, kad sprendimas glūdi sporto kompleksuose, sporto skatinime.

„Vyriausybė jau dabar ruošia tokį projektą, kuris bus pateiktas. Užimtumas yra numeris vienas dalykas, kovojant su priežastimis“, – tikino jis. „Idėjų yra gerų ir jas įgyvendinus pasimatys rezultatas“, – aiškino Seimo ekonomikos komiteto vadovas.

„Netgi gauti per galvą yra gerai ir gal geriau pagalvos prieš komunikuodami vieną ar kitą žinutę“, – konstatavo V.Sinkevičius.

Scenoje pasirodęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad visuomenė suaugo pokyčiams.

„Tai, kad jūs čia esate be alkoholio, mokate švęsti, rodo, kad mokomės, kad visuomenė pasiruošusi pokyčiams“, – tikino ministras. Jo teigimu, sveikiausia visuomenės dalis turėtų parodyti pavyzdį tai daliai, kuri turi labai rimtų problemų.

„Menininkai, kūrėjai, studentai, parodydavo tai visuomenės daliai pavyzdį, kuriai galbūt sunkiau tai suprasti“, – sakė A.Veryga.

VIDEO: Minia vilniečių prie Seimo protestuodami šėlo koncerte „Laisvė rokenrolui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius