-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

„Valstietis“ D.Gaižauskas Seimo salėje privertė V.Čmilytę-Nielsen atsakyti, ar ši valgė tortą su COVID-19 sergančiu J.Varkaliu

„Jums reikia atsakyti į klausimus, o ne tik pasakyti, kad, ačiū, klausimus gavau, atsakymo jokio“, – iš Seimo tribūnos, pasinaudojęs proga pasisakyti antradienį kalbėjo „valstietis“ Dainius Gaižauskas ir reikalavo Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pasakyti, ar ji turėjo kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiu kolega Jonu Varkaliu, ar kartu su juo penktadienį valgiusi tortą. V.Čmilytė-Nielsen prašė kolegos pakeisti toną, bet į klausimą atsakė.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

D.Gaižauskas, stojęs į Seimo tribūną, pareiškė esą jis pats yra pavyzdys, kaip reikia saugoti kolegas nuo koronaviruso.

„Aš buvau gal pirmas Seimo narys, kuris susidūrė su tam tikrom tvarkom, kurios buvo nukreiptos kovai prieš koronavirusą. Nors ir neturėjau jokio ryšio su savo padėjėja, aš atlikau visus veiksmus pagal procedūras. Pasitikrinau, užsiregistravau. Tuomet, pamenu, Seimas man vos odos nenulupote. Opozicija atliko savo darbą. Puiku“, – piktinosi D.Gaižauskas.

Tiesa, pavasarį daugiau klausimų jis sulaukė būtent dėl to, kad tyrėsi galimai pasinaudodamas tarnybine padėtimi, nors neturėjo kontaktų, o tuo metu buvo sunku gauti vietą išsitirti ir buvo tiriami ne visi norintieji.

Tačiau to D.Gaižauskas neminėjo. Jis nutylėjo ir tai, kad praėjusią savaitę pats nutarė nesiimti saviizoliacijos, nors kontaktavo su Rimante Šalaševičiūte, kuri buvo gavusi teigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą.

Jis piktinosi, kad Seimo pirmininkė V.Čmilytė-Nielsen neinformuoja visuomenės ir Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos, kad visai neseniai galimai turėjo kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu – Liberalų sąjūdžio frakcijos nariu J.Varkaliu.

„Deklaravo vadovybė, kad darysime viską kitaip, laikysimės tvarkos, procedūrų, bet žiūrėkit, kokius signalus siunčia mūsų nauja pirmininkė ir ką visuomenė mato?“ – klausė D.Gaižauskas primindamas, kad Liberalų sąjūdis penktadienį su J.Varkaliu valgė tortą, vadinasi, buvo patalpoje be kaukių, o tuomet rizika yra maksimali.

„Valstiečiui“ rūpėjo, ar tortą su J.Varkaliu valgė ir V.Čmilytė-Nielsen.

„Aš norėčiau išgirsti atsakymus, ar buvo, ar valgė, ar pasitikrino? Bandžiau užklausti, tai sakė, kad mane tardo. Palaukit, Seimo pirmininkė, antras žmogus Lietuvoje, visuomenė nori žinoti atsakymus“, – sakė jis ir tikino, kad bet kurioje įmonėje po tokio atvejo būtų imamasi saviizoliacijos net jei dėl to verslas bankrutuotų, o Seimas rodo netinkamą pavyzdį.

V.Čmilytė-Nielsen neprivalėjo, tačiau nutarė kolegai atsakyti nuo šoninio mikrofono.

„Gerai, kad dar nepaprašėte, kad tiesiai į akis žiūrėčiau, nes tonas jūsų toks. Atėjusi į jūsų frakciją atėjau kalbėtis apie Seimo pirmininko pavaduotojo kandidatūrą. Tai nebuvo apklausa, nors kartais taip ir atrodė. Torto aš nevalgiau, kadangi šis klausimas jums, atrodo, labiausiai rūpi“, – atsakė Seimo pirmininkė ir pridūrė, kad Lenkijos prezidentas A.Duda koronavirusu jau yra persirgęs ir tai visi žino.

Be to, V.Čmilytė-Nielsen kolegos D.Gaižausko paprašė keisti toną.

„Nesvarbu, ar Seimo pirmininkė, ar pavaduotoja, ar kolegos Seimo nariai, visgi nenaudokime tokio tono, kurį geriau rezervuokime ne parlamentui, ne Seimo salei, o visai kitoms institucijoms“, – kalbėjo ji.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas nurodė, kad Nacionalinis visuomenės sveikatos centras jau pateikė nurodymus, kurie su J.Varkaliu kontaktavę Seimo nariai turėtų saviizoliuotis ir jų nė vieno nėra antradienio posėdyje.

Tačiau D.Gaižauskas neatlyžo.

„Kai R.Šalaševičiūtei buvo galimai nustatytas kovidas, tai pasirodo, kad nė vieno Seimo nario neįspėjo, nes nespėja. Reikia saugotis patiems“, – vėl atrėžė D.Gaižauskas, nors praėjusią savaitę 15min pasakojo saviizoliuotis neketinantis, nes nesulaukė NVSC skambučio.

VIDEO: Iš Seimo – V.Čmilytės-Nielsen komentaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius