Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 19

„Valstietis“ siūlo nustatyti vienodus reikalavimus kandidatams į seniūnus

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Gintautas Kindurys siūlo nustatyti, kad kandidatams į seniūnus visoje Lietuvoje būtų taikomi vienodi reikalavimai.
Gintautas Kindurys
Gintautas Kindurys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vietos savivaldos įstatymą G.Kindurys siūlo papildyti nuostata, kad konkursams į seniūno pareigas tipinius specialiuosius reikalavimus nustato Vyriausybės įgaliota institucija.

Šiuo metu konkurso sąlygas seniūno pareigoms užimti nustato savivaldybės administracija. Pasak parlamentaro, taip sudaromos prielaidos konkursą į seniūno pareigas laimėti asmenims, kurie „daugiau atitinka ne profesionalumo, bet lojalumo savivaldybės administracijai kriterijų“.

„Valstietis“ pažymi, kad skirtingose savivaldybėse skiriasi seniūno pareigybei keliami reikalavimai, tad yra tikimybė, kad gali būti specialiai sudaromos sąlygos konkursą laimėti vienam iš dalyvių.

„Dažniausiai keliami reikalavimai išsilavinimui yra vadybos, administravimo, teisės studijų krypčių, o būna atvejų, kad išsilavinimas ne visai sietinas su seniūnų pareigų atlikimu, pvz. nurodoma sritis „matavimų inžinerija“, – pataisos aiškinamajame rašte sako Seimo narys.

Seniūnus į pareigas priima ir iš jų atleidžia savivaldybės administracijos direktorius, į šias pareigas priimama konkurso būdu, išskyrus atvejus, kai kitai penkerių metų kadencijai priimamas seniūnas, kurio iki tol eitos kadencijos metu visi metiniai tarnybinės veiklos vertinimai buvo geri arba labai geri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius