Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 05 16

„Valstietis“ Viktoras Rinkevičius Seimo kanclerei pasiūlė prekiauti kebabais iš kiosko

Trečiadienį parlamentarams išplatintas pranešimas, kad Seime savaitę nebus teikiamos maitinimo paslaugos, „valstietį“ Viktorą Rinkevičių supykdė taip, kad šis Seimo kanclerei Daivai Raudonienei pasiūlė parlamento kieme atidaryti kioską ir iš jo prekiauti kebabais. Kiti parlamentarai ėmė gėdinti „valstietį“, tad šis galiausiai atsiprašė. V.Rinkevičius sako, kad tik pokštavo ir nieko negalėjo įžeisti, nes nesikeikė.
V.Rinkevičiaus laiškas
V.Rinkevičiaus laiškas / 15min montažas

Informaciją, kad pasibaigus maitinimo paslaugų sutarčiai su įmone „Pontem“ savaitę Seime nebus maitinimo, parlamento Veiklos administravimo departamentas elektroniniu paštu, kurį mato ne tik parlamentarai, bet ir jų padėjėjai ir visa eilė kanceliarijos darbuotojų, išplatino trečiadienį.

„Reikia kieme pastatyti kebabų kioską, Seimui labai tiktų, o kanclerė galėtų prekiauti“, – taip į pateiktą informaciją atrašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys V.Rinkevičius.

Reikia kieme pastatyti kebabų kioską, Seimui labai tiktų, o kanclerė galėtų prekiauti.

Nepagarbus pareiškimas neliko nepastebėtas kito Seimo nario, socialdemokrato Algimanto Salamakino, kuris atrašė, kad V.Rinkevičiui yra toli iki kanclerės kompetencijos.

V.Rinkevičius nesutriko ir pastebėjęs, kad vietoje „Seimo nary“, A.Salamakinas į jį kreipėsi su gramatine klaida, „Seimo narį“, neliko skolingas: „Supratau, bet lietuvių kalbos gramatiką reikia žinoti ir Seimo nariui.“

Į diskusiją įsiliejo ir socialdemokratė Rasa Budbergytė, teigdama, jog žeminantys orumą laiškai nėra reikalingi, o D.Raudonienė – puiki kanclerė.

„Ar priimsite, gerbiamas kolega, draugiškai ištiestą opozicionieriaus bananą ir nebesikabinėsite prie administracijos?“ – klausė V.Rinkevičiaus konservatorius Kęstutis Masiulis, pažymėjęs, jog maisto į darbą atsineša iš namų.

Ar priimsite, gerbiamas kolega, draugiškai ištiestą opozicionieriaus bananą?

Sugėdintas kolegų Seimo narių V.Rinkevičius atsiprašė kanclerės, tačiau pažymėjo, kad jam teko lankytis daugelyje Europos Sąjungos parlamentų ir tokio prasto maitinimo organizavimo dar neteko matyti.

A.Salamakinas ketvirtadienį 15min sakė, kad su V.Rinkevičiumi nesipyko, tačiau negalima taip įžeidinėti žmogaus, kurio jis nei pažįsta, nei žino.

„Parašyti, kad kanclerei reikia sėdėti kioske – tai nei padoru, nei rimta. Kanclerę pažįstame seniai, ji dirbo Audito komitete biuro vadove. Ji yra tikrai labai gabi moteris, aš ją daug metų pažįstu ir taip įžeidinėti yra žema. Na, valstietiškai, taip sakanti. Parašymas, kad reikia pasodinti ją į kioską mane užgavo ir labai“, – kalbėjo Seimo narys.

Pati kanclerė, 15min ketvirtadienį paklausta, ar jos neužgavo toks parlamentaro pareiškimas, nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Na, aš dirbu savo darbą, Seimo nariai – savo darbą, aš toliau dirbu sėkmingai ir tiek“, – į klausimą atsakė ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Daiva Raudonienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Daiva Raudonienė

Jos teigimu, numatyta, kad pasibaigus sutarčiai su „Pontem“, kanceliarija per dešimt dienų turi perimti savo turtą, tai yra minėtai įmonei nuomotas patalpas.

Anot D.Raudonienės, kol kas dar kanceliarija nėra pasirinkusi įmonės, kuri laikinai per vasarą maitins Seimo narius išsikėlus „Pontem“ – penktadienis bus paskutinė diena, kai kanceliarija laukia įmonių pasiūlymų.

V.Rinkevičius: necenzūrinių žodžių nebuvo

Pats V.Rinkevičius sako, kad pasiūlydamas Seimo kanclerei prekiauti kebabais tik pajuokavo. Taip jis tikino norėjęs atkreipti dėmesį į prastą maisto kokybę Seimo valgyklose, o ne ką nors pažeminti.

„Tai buvo pokštas. Bet to, kad Seimas liktų savaitę be maitinimo, tai keista. Nebuvo Seimo istorijoje tokių dalykų nepriklausomybės laikais. Už tai ir papokštavau, pajuokavau“, – 15min aiškino jis.

Čia buvo pokštas, aš jokių įžeidžiančių žodžių nevartojau, nė vieno ten nebuvo nei necenzūrinio, – teisinosi V.Rinkevičius.

Anot V.Rinkevičiaus, kasdien Seime valgo apie tūkstantį žmonių, be to, čia lankosi užsienio svečiai, todėl maitinimo organizavimas turėtų būti geresnis.

„Nežinau, ar (kanclerė – red.past.) susitvarko, ar nesusitvarko, bet maitinimo organizavimas yra prastas. Ir pats maistas, teko girdėti, atvažiuoja daug delegacijų, žmonių į Seimą, ekskursijos – ir man teko lydėti ne vieną, tai dauguma taip irgi pajuokauja, papokštauja, kad mus labai prastai maitina. Eilės didžiulės pietų metu“, – kalbėjo V.Rinkevičius.

Vis dėlto jis sako nemanantis, kad jo pasiūlymas Seimo kieme atidaryti kebabų kioską ir pasiųsti kanclerę jais prekiauti, buvo įžeidžiantis.

„Aš jos atsiprašiau. Laišku atsiprašiau, jei jūs įsižeidėt, bet paaiškinau, kad reikia gerinti šiuos dalykus. Čia buvo pokštas, aš jokių įžeidžiančių žodžių nevartojau, nė vieno ten nebuvo nei necenzūrinio, nei kokio“, – teisinosi Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius