Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Valstybės atkūrimo dieną – nuo eitynių iki koncertų

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Vasario 16–ąją, klaipėdiečiai galės dalyvauti šventiniuose renginiuose nuo ryto iki vakaro: visus kvies ne tik tradiciniai rimtieji renginiai, bet ir smagus koncertas.
Organizatoriai žada, kad šiųmetis valstybės atkūrimo dienos minėjimo renginys Klaipėdoje bus trispalvis ir labai pilietiškas.
Organizatoriai žada, kad šiųmetis valstybės atkūrimo dienos minėjimo renginys Klaipėdoje bus trispalvis ir labai pilietiškas. / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Vasario 16-oji

Šventiniai renginiai prasidės dar šventės išvakarėse, vasario 15 dieną. Tądien Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga kviečia į koncertą. Trečiadienį, valstybinės šventės dieną, istorinės datos minėjimas prasidės Marijos Taikos karalienės bažnyčioje, kur bus laikomos šventos mišios už Lietuvos valstybę. Iškart po jų tradicinėms eitynėms rikiuosis policijos, pakrančių apsaugos, muitinės pareigūnai, karinių jūrų pajėgų kariškiai. Kolona, kurią lydės policijos ekipažas, pajudės į Atgimimo aikštę. Automobilių eismas dėl to nebus ribojamas.

Atgimimo aikštėje vyks valstybės atkūrimo šventė. Vienas iš šventės akcentų – stendas, kuriame klaipėdiečiai galės rašyti linkėjimus Lietuvai. Šis stendas bus įrengtas šalia nepriklausomybės akto kopijos. Pasak šventės organizatorių, taip kiekvienas tarsi galės savo parašu prisidėti prie nepriklausomybės atkūrimo. Aikštėje susirinkusiems bus dalijamos trispalvės vėliavėlės, Liepų gatvėje skambės Klaipėdos kariliono varpai.

Pagerbs pilietiškiausius

Vakare šventės persikels į Žvejų rūmus, kur ketvirtąsyk vyks pilietiškiausių klaipėdiečių rinkimai, koncertuos Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“. Kiekvienas atėjęs į šį nemokamą renginį gaus kvietimą su nurodyta sėdimąją vieta.

Pilietiškiausiųjų rinkimams kandidatūras siūlė vietinės žiniasklaidos atstovai. Klaipėdos miesto vėliavos bus įteiktos keturiems jaunuoliams, kurie pernai liepos 24 dieną išgelbėjo sumuštą ir be sąmonės į Danės upę įmestą vaikiną – tai Vainius Griešius, Saulius Griešius, Erikas Narmontas ir Lina Pilibaitytė.

Tarp pilietiškiausiųjų nominuoti garbaus amžiaus klaipėdiečiai Ipolitas Rugienius ir Steponas Ačas, kurie savo jėgomis jau dešimt metų Kauno gatvėje kuria parką: nuo 1999–ųjų metų sodina medžius ir juos prižiūri. Nominantų gretose ir visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivink savo miesto parką“ vadovė Jolanta Norkienė, kuri atkakliai siekia atgaivinti senąjį Poilsio ir kultūros parką.

Be minėtųjų renginių, klaipėdiečių dar laukia rankų lenkimo turnyras, tautiškomis melodijomis pilietiškumą žadins chorinės bendrijos „Aukuras“ suburti chorai, ansambliai ir solistai.

Programa:

Antradienį, vasario 15 d.
17 val. Klaipėdos koncertų salėje – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas–koncertas.

Trečiadienį, vasario 16 d.
10.30 val. Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje – šv. Mišios už Lietuvą.
12.00 val. Atgimimo aikštėje – Lietuvos valstybės atkūrimo šventė. Programoje: iškilminga rikiuotė, Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimas, socialinė akcija „Linkėjimai Lietuvai“, karšta arbata.
12.30 val. Liepų g. – kariliono muzikos koncertas.
13 val. Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje vyks šventinis koncertas „Mūsų vaikai – Tėvynei Lietuvai“. Dalyvauja geriausi Klaipėdos jaunieji muzikai – chorai, vokaliniai ansambliai ir solistai. Organizuoja Klaipėdos chorinė bendrija „Aukuras“.
14.30 val. Kūno kultūros ir rekreacijos centre – rankų lenkimo turnyras.
17 val. „Žvejų rūmuose“ – iškilmingas valstybės atkūrimo dienos minėjimas ir koncertas, pilietiškiausių klaipėdiečių pagerbimas ir Aistės Smilgevičiūtės bei grupės „Skylė“ koncertinė programa „Broliai“. Renginys nemokamas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius