Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 11 06 /2017 11 07

Dr. Audrius Alkauskas: Būti dėkingu yra būtina sąlyga būti laimingu

„Valstybės atkūrimo šimtmetis yra gera proga stabtelėti ir apsidairyti. Ir pamatyti, jog yra tiek daug dalykų, už kuriuos turime būti dėkingi. Galime vardinti visus šiuolaikinės mūsų Respublikos trūkumus, ydas, bet jei nebūtų buvę daugybės šviesuolių, šio krašto patriotų, Lietuva būtų ne šalis, o laukinis kraštas.
Fizikas dr. Audrius Alkauskas Kalifornijos kalnuose (2013 m.)
Fizikas dr. Audrius Alkauskas Kalifornijos kalnuose (2013 m.) / Asmeninio archyvo nuotr.

Galbūt dėkoti garsiai ir nėra būtina, bet būti dėkingu – būtinai.

Būti dėkingu savo paties gyvenime – tai kelias į asmeninę harmoniją. Būti dėkingam už savo šalį – tai kelias į harmoniją su ja. Todėl galbūt dėkoti garsiai ir nėra būtina, bet būti dėkingu – būtinai“, – taip savo pokalbį su Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriatu pradeda dr. Audrius Alkauskas, 2015-aisiais laimėjęs prestižinę Europos Sąjungos Marie Skłodowskos-Curie stipendiją.

Prisijungdamas prie Valstybės atkūrimo šimtmečio kampanijos „Ačiū“, dr. Audrius Alkauskas drąsiai teigia, kad Lietuva – tai labai didelė dalis jo gyvenimo ir jo paties. „Už Lietuvą būna ir džiugu, ir skaudu kaip už savo šeimą ar giminę. Lietuvos sėkmes ir nesėkmes priimu labai asmeniškai. O ką reiškia Šimtmetis suprantu kažkur paviršiuje, bet dar iki galo nepajutau. Šimtmetis galėtų būti proga kiekvienam iš mūsų atsigręžti į save ir paklausti – ar esame tokie pat garbingi, tokie pat sąžiningi, tokie pat drąsūs, kaip ir žmonės, anuomet atkūrę mūsų valstybę?“.

VIDEO: Valstybės atkūrimo šimtmetis – gera proga stabtelti ir apsidairyti

Mokslininkas yra įkūręs Elektroninės struktūros teorijos laboratoriją Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC), kuris yra didžiausia mokslinių tyrimų įstaiga Lietuvoje, vykdanti unikalius mokslinius tyrimus. Dr.Alkauskas teigia, kad kai kurios gyvenimo filosofijos be jokių dvejonių atsako į klausimą, ką reiškia dėkingumas: „Būti dėkingu yra būtina sąlyga būti laimingu. (...) Dėkingumas yra harmonija – kai gali įvertinti kitų žmonių poelgius ar darbą ir jauti, kad žmonės atsilygina tuo pačiu“.

Atvirlaiškių kampanija „Ačiū“ siekiama padėkoti visiems prisidėjusiems Lietuvos ir kiekvieno iš mūsų kelyje į sėkmę. „Ačiū“ atvirlaiškiai yra nemokamai prieinami Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus apskričių bibliotekose bei visų 60-ies Lietuvos savivaldybių viešosiose bibliotekose.

Daugiau informacijos apie kampaniją „Ačiū“ interneto portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius