-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

Valstybės dieną klaipėdiečiai švęs tarp aitvarų

Valstybės dieną uostamiestyje nuo ryto iki vakaro tęsis įvairiausi renginiai. Liepos 6-ąją visi jie klaipėdiečiams ir miesto svečiams bus nemokami.
Aitvarai bus leidžiami paplūdimyje.
Aitvarai bus leidžiami paplūdimyje. / aitvarai.lt nuotr.

10–15 val. Klaipėdos universiteto Botanikos sodas kviečia į atvirų durų dieną, miestiečiams bus dovanojamos nemokamos ekskursijos.

Kita renginių vieta – Šiaurės ragas. Čia nuo 10 iki 14 val. veiks aitvarų parodėlė, taip pat visą dieną koncertuos kapelos, Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras.

Nuo 12 val. Liepų gatvėje – kariliono muzikos koncertas.

12.30 val. Lietuvos jūrų muziejuje bus iškilminga vėliavos pakėlimo ceremonija su patrankos šūviu.

Vienas svarbiausių Valstybės dienos akcentų – aitvarų šventė visai šeimai Smiltynės paplūdimyje ties gelbėjimo stotimi. Renginys prasidės 13 val.

Anot Aitvarų klubo Klaipėdos regiono atstovo Giedriaus Bumblio, žmonės galės įsigyti medžiagų ir patys pasigaminti aitvarų bei juos paleisti į dangų. Paplūdimyje vyks konkursai – bus renkami gražiausias, aukščiausiai pakilęs ir t.t. aitvarai. Anot jo, renginys vyks ir nesvarbu ar saulė švies, ar lietus lis, aitvarai gali būti paleidžiami bet kokiu oru.

Renginių maratonas persikels ir į Girulius. Girulių bibliotekos-bendruomenės namų kiemelyje bus organizuojama studijos „Grock“ roko opera „Eglė žalčių karalienė“.

Nuo 20 val. visi kviečiami į Klaipėdos koncertų salės parko estradą, kur vyks Klaipėdos kamerinio orkestro koncertas „Tiktai dėl Lietuvos... tik dėl Tėvynės“. Jame dalyvaus aktorius Vytautas Paukštė.

Šventę užbaigs visoje Lietuvoje tradicija tapęs Tautinės giesmės giedojimas. 21 val. Klaipėdoje ji bus giedama Kruizinių laivų terminale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius