-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 18

Valstybės įstaigos pernai išsimokėjo per 12 mln. litų premijų

Praėjusiais metais įvairios valstybės įstaigos savo darbuotojams išmokėjo 12,6 mln. litų (3,65 mln. eurų) premijų, rodo Seimo Audito komiteto surinkti duomenys. Pernai premijų išmokėta 62 proc. arba 4,8 mln. litų (1,39 mln. eurų) daugiau nei užpernai.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dažniausiai premijos skirtos už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą ir gerą darbą kalendoriniais metais. Jos taip pat mokėtos ir švenčių progomis – tokių premijų padaugėjo net 124 proc., palyginti su  2013 metais.

Kaip rodo Audito komiteto duomenys, daugiausia skatinti Policijos departamento ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojai – už nepriekaištingą tarnybą, gerą darbą, švenčių progomis, įvykdžius ypač svarbias užduotis, išeinant į pensiją.

Antras pagal premijų mokėjimą tarp valstybės asignavimo valdytojų yra Vilniaus universitetas. Jis pernai premijoms išdalijo 1,9 mln. litų (0,55 mln. eurų). Toliau eina Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, premijoms skyręs 1,4 mln. litų (0,4 mln. eurų), Švietimo ir mokslo ministerija su pavaldžiomis įstaigomis – per 1 mln. litų (0,29 mln. eurų), Aplinkos ministerija – apie 800 tūks. litų (231 tūkst. eurų).

Audito komitetas atkreipė dėmesį, kad premijų, kaip ir kitų išmokų, itin padaugėjo praėjusių metų paskutiniame ketvirtyje.

Statistikos departamento darbuotojams išdalyta 462 tūkst. litų (134 tūkst. eurų) premijų, Vilniaus Gedimino technikos universiteto – 458,9 tūkst. litų (133 tūkst. eurų), Vidaus reikalų ministerijos – 297 tūkst. litų (86 tūkst. eurų), Susisiekimo ministerijos – 278 tūkst. litų (80,5 tūkst. eurų), Kūno kultūros ir sporto departamento – 238 tūkst. litų (69 tūkst. eurų).

Audito komitetas atkreipė dėmesį, kad premijų, kaip ir kitų išmokų, itin padaugėjo praėjusių metų paskutiniame ketvirtyje.

„Galima daryti prielaidą, kad asignavimų valdytojai metų pabaigoje įvertino nepanaudoto darbo užmokesčio fondo galimybes ir įvairiais būdais skatino darbuotojus piniginėmis išmokomis“, – rašoma komiteto medžiagoje.

Premijų mokėjimą valstybės įstaigose buvo gerokai sumažinęs konservatorių premjeras Andrius Kubilius, kilus ekonominei krizei. 2012 metais premijoms išleista 8,8 mln. litų (2,55 mln. eurų), 2013 metais – 7,7 mln. litų ( 2,23 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius