-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 16

Valstybės kontrolė aiškinsis, ar Turizmo departamentas tinkamai kontroliuoja rinką

Valstybės kontrolė aiškinsis, ar Turizmo departamentas tinkamai kontroliavo kelionių organizatorius. Tai padaryti jį trečiadienį įpareigojo Seimo Audito komitetas.
Valstybinio turizmo departamento direktore Raimonda Balnienė
Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė / „Ak Bars Aero“ nuotr.

Komiteto vadovė Jolita Vaickienė BNS sakė, kad Valstybės kontrolė, rudenį atlikdama departamento 2013 metų veiklos finansinį auditą, turės įvertinti, kaip vykdoma kontrolės funkcija.

Paklausta, ar mato Turizmo departamento, kuriam vadovauja Raimonda Balnienė, vadovybės atsakomybę, kad netinkamai prižiūri kelionių organizatorių veiklą, J.Vaickienė teigė, kad tokių požymių yra.

„Negaliu pasakyti, kad jie viską padarė. Nors jie patys sako, kad viską. Bet iš jų pasisakymų aišku, kad jie kontrolę supranta labai siaurai, galbūt tai yra supratimo, gal kai kuriose vietose teisinėje struktūroje – kompetencijos klausimas, kas yra kontrolė“, – teigė J.Vaickienė.  

Negaliu pasakyti, kad jie viską padarė. Nors jie patys sako, kad viską.

Valstybės kontrolės 2-ojo audito departamento direktorė Zita Valatkienė po posėdžio žurnalistams teigė, kad įstatymas numato, jog Turizmo departamentas atlieka kelionių organizatorių rinkos ir stebėsenos kontrolės funkciją.

„2014 metų departamento veiklos plane yra daug priemonių ir projektų, kurie skirti Lietuvos turizmo įvaizdžiui gerinti, atvykstamojo turizmo pritraukimui, bet apie turizmo paslaugų teikėjų kontrolės funkcijas jokio informacijos nėra, todėl tai kelia abejonių, ar departamentas tokią funkciją vykdė tinkamai“, – teigė Z.Valatkienė.

Pasak jos, pats departamentas turėtų nustatyti ir įvertinti rizikos veiksnius, pagal kuriuos galėtų diferencijuoti paslaugų teikėjus, atsižvelgiant į jų veiklos apimtis, finansines ataskaitas, kurias nemokamai gali gauti iš Registrų centro.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galbūt nusikalstamo kelionių agentūros „Go Planet Travel“ bankroto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius