Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 21

Valstybės kontrolė daugiau dėmesio skirs švietimo sričiai, teatrų ir koncertinių įstaigų valdymui

Valstybės kontrolė (VK) papildė auditų planą: įtrauktos ikimokyklinio ugdymo, teatrų ir koncertinių įstaigų vadybos, teritorijų planavimo, atliekų tvarkymo ir kitos temos.
Valstybės kontrolės konferencija
Valstybės kontrolės konferencija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip penktadienį pranešė VK, atnaujintoje programoje auditoriai skirs dėmesio švietimo sričiai: be šiuo metu atliekamo bendrojo ugdymo kokybės užtikrinimo audito, auditoriai vertins ir ikimokyklinį ugdymą.

„Aukščiausioji audito institucija nuolat stebi problemas, susijusias su atliekų tvarkymo infrastruktūros panaudojimo, teritorijų planavimo bei teatrų ir koncertinių įstaigų valdymo klausimais, tad pradedami šių sričių auditai turėtų parodyti pagrindines sistemų neveikimo ir nepakankamai efektyvaus ar optimalaus naudojimo priežastis ir sudaryti prielaidas jas pašalinti“, – taip pat sakoma pranešime.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Valstybės kontrolės konferencija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Valstybės kontrolės konferencija

Žadama vertinti ir savivaldybių atliekamas funkcijas.

„Valstybėje nėra aiškaus apsisprendimo dėl funkcijų apimties ir paskirstymo tarp valstybės ir savivaldos, neaiškus kai kurių savivaldos vykdomų funkcijų turinys ir atsakomybė, o finansavimo sistema nėra susieta su siekiamais rezultatais“, – sprendimą imtis šio audito aiškina VK.

Be to, dar šiemet žadama įvertinti, kaip institucijoms sekasi įgyvendinti 2016 metais teiktas rekomendacijas dėl programinio biudžeto, strateginių veiklos planų, valstybės investicijų programos sudarymo ir įgyvendinimo.

„Tinkamas šių auditų rekomendacijų įgyvendinimas sudarytų pagrindą ekonomiškiau ir rezultatyviau naudoti visas valstybės biudžeto lėšas“, – nurodo VK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius