-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 24

Valstybės kontrolė: Krašto apsaugos ministerijos įstaigose valstybės lėšomis dotuojamas maistas

Krašto apsaugos ministerijai pavaldžių įstaigų valgyklose valstybės lėšomis mažinama parduodamo maisto kaina, taip neužtikrinant taupaus biudžeto naudojimo, nustatė Valstybės kontrolė (VK).
Atnaujintoje valgykloje – pirmi pietūs
Valgykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ministerijos ir pavaldžių įstaigų auditą atlikusi Valstybės kontrolė konstatuoja, kad Lietuvos kariuomenėje, Generolo Jono Žemaičio karo akademijoje ir Antrajame operatyvinių tarnybų departamente veikia valgyklos, kuriose už pinigus teikiamos maitinimo paslaugos krašto apsaugos sistemoje dirbantiems valstybės tarnautojams, svečiams ir kariams, gaunantiems maitinimo išlaidų piniginę kompensaciją.

Auditoriai pastebi, kad nustatant skirto parduoti maisto kainą, į ją neįtraukiamos visos su maitinimo paslaugos teikimu susijusios sąnaudos, todėl valgyklų pajamomis nepadengtos su pardavimui skirto maisto ruošimu susijusios sąnaudos apmokamos iš valstybės biudžeto lėšų.

„Mūsų skaičiavimais, neįtrauktos į maisto kainą darbo užmokesčio ir socialinio draudimo sąnaudos, patirtos teikiant maitinimo paslaugą, Lietuvos kariuomenėje gali siekti 4 mln. litų, o Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje ir Antrajame operatyvinių tarnybų departamente – daugiau kaip po 200 tūkst. litų“, – rašoma Valstybės kontrolės audito ataskaitoje.

Pasak ataskaitos, ministerijai pavaldžios įstaigos valstybės biudžeto lėšomis mažina skirto parduoti maisto kainas, nes, jas nustatydamos, neįskaičiavo apie 4 mln. 400 tūkst. litų patirtų darbo užmokesčio ir socialinio draudimo sąnaudų.

„Taigi įstaigų vadovai neužtikrino racionalaus ir taupaus valstybės biudžeto lėšų naudojimo, kaip numato Biudžetinių įstaigų įstatymas“, – daro išvadą Valstybės kontrolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius