-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 13

Valstybės kontrolė šiemet tikrins „Sodros“, Lietuvos banko veiklą, Valdovų rūmų atstatymą

Valstybės kontrolės auditoriai šiais metais tikrins „Sodros“, Lietuvos banko veiklą, vaistų rinką, Valdovų rūmų atstatymą. Kontrolieriai šiemet baigs 14 ir pradės dar 33 naujus veiklos auditus.
Valdovų rūmai
Valdovų rūmai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

2010-aisiais jie pateiks išvadas bei rekomendacijas dėl konkurencijos laisvės apsaugos, smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros, teritorijų planavimo ir kitomis konkurencingumo skatinimo temomis, pranešė Valstybės kontrolė.

Auditoriai analizuos „Sodros“, privalomojo sveikatos draudimo, aprūpinimo vaistais padėtį, vertins, kaip atnaujinami daugiabučiai namai, kaip tiekiamas vanduo, kaip didinamas energijos efektyvumas, finansuojami moksliniai tyrimai ir eksperimentinė plėtra.

Finansinis auditas kasmet atliekamas visose ministerijose ir savivaldybėse, kurioms per metus iš valstybės biudžeto skiriama daugiau negu 50 mln. litų tikslinių dotacijų. Kitos valstybės institucijos ir savivaldybės audituojamos ne rečiau kaip kas penkerius metus.Valstybės kontrolė taip pat tirs Valdovų rūmų atstatymo eigą, kaip savivaldybės pasirengusios perimti naikinamų apskričių viršininkų administracijų funkcijas.

Neseniai Seime priimta Valstybės kontrolės įstatymo pataisa suteikė galimybę į audito planą įtraukti ir Lietuvos banko biudžeto sudarymo bei vykdymo auditą.

Į šių metų programą įtraukti trys informacinių sistemų auditai, kurie vertins asmens tapatybės dokumentų naudojimą, elektroninių transporto bilietų ir keleivių informacinės sistemos diegimą Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Lietuvos geležinkelių sistemoje bei sveikatos elektroninės informacinės sistemos plėtrą.

Birželio mėnesį Valstybės kontrolė pateiks išvadas dėl 2009 metų finansinių ataskaitų teisingumo, finansinių ir ūkinių operacijų bei turto valdymo teisėtumo 79 valstybės institucijose ir savivaldybėse. Šie auditai parodys, kaip buvo panaudota 86 proc. valstybės biudžeto asignavimų.

Be to, šiemet valstybės institucijose ir savivaldybėse bus pradėti 94 finansiniai auditai, kurie įvertins, kaip panaudota 88 proc. valstybės biudžeto asignavimų.

Finansinis auditas kasmet atliekamas visose ministerijose ir savivaldybėse, kurioms per metus iš valstybės biudžeto skiriama daugiau negu 50 mln. litų tikslinių dotacijų. Kitos valstybės institucijos ir savivaldybės audituojamos ne rečiau kaip kas penkerius metus.

Valstybės kontrolierė Rasa Budbergytė patvirtino 2010 metų valstybinio audito programą.

Kaip ir kasmet, Seimui kontrolieriai pateiks keturias išvadas apie valstybės biudžeto įvykdymą, valstybės turtą, valstybės skolą ir 2011 metų valstybės biudžeto projektą.

Valstybės kontrolė atliks ir aštuonis privalomuosius Europos Sąjungos finansinės paramos auditus pagal Europos Tarybos ir Europos Komisijos reglamentus – daugiausia dėmesio bus skiriama aplinkosaugos ir transporto projektams. taip pat bus vertinama, ar efektyviai naudojamos iš Europos Sąjungos lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius