-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 08

Valstybės saugomame piliakalnyje prie Klaipėdos – gyvūnų kapinės ir šiukšlynas

Šalia Klaipėdos stūksantis valstybės saugomas piliakalnis, kur XIII amžiuje stovėjo kuršių Žardės pilis, o apylinkėse buvo senovinis baltų miestas, dabar paverstas nelegaliomis naminių gyvūnų kapinėmis, čia mėtosi šiukšlės, rašo „Lietuvos žinios“.
Piliakalnis
Piliakalnis

Žolėmis apaugęs piliakalnio šlaitas apžėlęs aukšta žole, išsikerojusiais medžiais, krūmais, brūzgynais. Čia apstu naminių gyvūnų kapų. Ir ant piliakalnio, ir jo papėdėje mėtosi alkoholinių gėrimų butelių, skardinių, kitokių šiukšlių, įrengtos nelegalios laužavietės. Čia pat, šalia naminių gyvūnų, ilsisi ir žmonės iš senojo XIX amžiaus Žardės kaimo. Apie jų kapavietes byloja išlikusios metalinės dekoratyvinės tvorelės dalys.

„Žardės piliakalnis priklauso Klaipėdos merijai, tai savivaldybės objektas, tad merijos Viešosios tvarkos skyrius turi reaguoti“, – sakė Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio vedėja Audronė Puzonienė.

Tačiau Klaipėdos miesto vicemeras Artūras Šulcas tikino, esą merija reikiamų lėšų objektui sutvarkyti neturi. Paveldosaugos skyriaus vedėjos Editos Petrauskienės teigimu, dėl paramos ketinama kreiptis į Europos Sąjungos fondus, o kol kas esą žadama organizuoti viešą talką ir bent minimaliai sutvarkyti piliakalnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius