Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20

Valstybės tarnautojai iš Europos Sąjungos projektų papildomai nebeužsidirbs

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė savo inicijuotas ir Seimo priimtas Valstybės tarnybos įstatymo pataisas, kuriomis siekiama užkirsti kelią pasipinigavimui valstybės tarnyboje.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip praneša prezidentūra, Įstatymo pataisomis bus uždrausta valstybės tarnautojams sudaryti papildomas darbo sutartis su savo darbovietėmis ir gauti papildomą atlygį už tiesioginį darbą. Tokiu būdu bus sustabdytas neskaidrus valstybės tarnybai skirtų pinigų panaudojimas, įtarimai dėl galimų protekcijų.

Šalies vadovė  pataisas parlamentui teikė paaiškėjus, kad valstybės institucijose nemažai tarnautojų sudaro papildomas darbo sutartis su savo darbovietėmis.

Dažniausiai tokios sutartys buvo sudarinėjamos dėl darbo prie Europos Sąjungos projektų ir buvo finansuojamos iš lėšų, skirtų šiems projektams. Pernai Sveikatos apsaugos ministerija savo tarnautojams, su kuriais buvo sudariusi papildomas sutartis, išmokėjo 63 tūkst. eurų, Valstybinė mokesčių inspekcija – 63,8 tūkst. eurų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eurai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eurai

Šalies vadovė sakė, kad europiniai pinigai yra valstybės biudžeto dalis, jie skirti visų Lietuvos žmonių gerovei kurti. O daug ir sąžiningai dirbantys valstybės tarnautojai turi būti skatinami pagal įstatymuose numatytus mechanizmus.

Įsigaliojus įstatymui, valstybės ar savivaldybės institucijose bei įstaigose dirbantys tarnautojai iš savo darbovietės galės gauti tik pareiginę algą ir kitas Valstybės tarnybos įstatymo leidžiamas išmokas bei kompensacijas. Pavyzdžiui, už darbą prie ES finansuojamų projektų bus gaunama Valstybės tarnybos įstatymo leidžiama priemoka valstybės tarnautojui už papildomų užduočių atlikimą. Tokia priemoka galės būti mokama visą projekto vykdymo laiką, tačiau bendra valstybės tarnautojo priedų ir priemokų suma, kaip ir buvo iki šiol, negalės viršyti 70 proc. tarnautojo pareiginės algos.

Įstatymas įsigalios 2016 m. sausio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius