2011 11 29

Valstybės tarnautojams krizė nesibaigė: kitąmet algos neaugs

Valstybės tarnautojams, politikams, teisėjams ir Seimo nariams krizė nesibaigė. Seimas antradienį nusprendė palikti galioti mažesnį pareiginės algos bazinį dydį ir nedidinti Seimo nariams parlamentinei veiklai skiriamų lėšų.
Litai
Litai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Seimas antradienį nutarė kitąmet politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinį dydį 2012 metais palikti tokį patį, kaip ir šiemet – 450 Lt.

Už tai, kad ir kitąmet būtų taupoma valstybės tarnautojų algų sąskaita, balsavo 58 Seimo nariai, prieš buvo 14, susilaikė 41 parlamentaras.

Premjeras Andrius Kubilius tvirtino, kad toks taupymas būtinas besirengiant galimai užklupsiančiai antrajai krizės bangai.

Jis tikino, kad prieš eurozonos problemas akis užmerkti ir siūlyti dabar didinti bazinį algos dydį 10–20 litų gali tik socialdemokratai, neskaičiuojantys, kiek tai kainuos biudžetui.

„Yra problemų eurozonoje, į kurias reikia tinkamai reaguoti. Mes ne socialdemokratai ir sakome tai atvirai“, – Seimo salėje sakė A.Kubilius.

Tačiau socialdemokratai kategoriškai nesutiko su premjero teiginiais. Anot Algirdo Syso, krizę Lietuvoje mato tik premjeras.

Jam pritardamas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis pridūrė, kad nedidinant algų valstybės tarnautojams, valstybė liks tik tramplinu į privatų sektorių jauniems kompetentingiems žmonėms.

Finansų ministerijos duomenimis, bazinio dydžio padidinimas 20 litų būtų pareikalavęs papildomų 125 mln. litų iš 2012 m. valstybės biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius