Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 07

Valstybinio vizito į Lietuvą atvyksta Latvijos prezidentas Valdis Zatleras

Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimu šių metų vasario 10 d., ketvirtadienį į Lietuvą valstybinio vizito atvyksta Latvijos Prezidentas Valdis Zatlers.
Dalia Grybauskaitė ir Valdis Zatlers
Dalia Grybauskaitė ir Valdis Zatlers / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Lietuvos ir Latvijos vadovai aptars aktualius dvišalius santykius, priemones kaip stiprinti strateginę partnerystę ir bendradarbiavimą Europos Sąjungoje ir NATO.

„Tai pirmasis Latvijos vadovo valstybinis vizitas po dešimties metų. Tai simbolizuoja, kad mūsų šalių partnerystė įgauną vis tvirtesnį, į konkrečius sėkmingo dvišalio bendradarbiavimo rezultatus orientuotą, pagrindą. Lietuvą ir Latviją vienija bendri interesai išsaugant baltiškąjį paveldą, tradicijas ir kultūrą, stiprinant dvišalius ekonominių ryšius, įgyvendinant strateginius regiono transporto ir energetikos projektus. Tolesnė ir gilesnė mūsų regiono integracija, glaudus mūsų valstybių bendradarbiavimas yra Baltijos jūros regiono sėkmingos ateities pamatas", – kalbėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Po dvišalio susitikimo Lietuvos ir Latvijos valstybių vadovai dalyvaus Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų surengtame verslo forume.

Latvijos Prezidentas taip pat susitiks su Lietuvos Vyriausybės ir Seimo vadovais, pagerbs žuvusiųjų už Lietuvos laisvę – sausio 13–osios aukų atminimą. Vasario 11 d. Prezidentas Valdis Zalters lankysis Klaipėdoje, kur susitiks su universiteto studentais ir dėstytojais, verslininkais, miestiečiais, latvių bendruomene.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius