Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 17

Vandens ir nuotekų tinklai, kurie nepriklauso niekam: kas nutiks, prie jų prisijungus

Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje kartais vis pasirodo skelbimų apie tai, kad „administracija kreipsis į teismą dėl statinių, kurie neturi savininkų, pripažinimo bešeimininkiais ir jų perdavimo valstybės ar savivaldybės nuosavybėn“. Ką tai reiškia? Pasirodo, dalis vandens tiekimo ir nuotekų tinklų sostinėje nepriklauso niekam. Prisijungti prie jų galima, va tik kas pasirūpins ištikus avarijai?
„Vilniaus vandenys“ griežtina pavojingų darbų kontrolę
Bendrovės „Vilniaus vandenys“ darbuotojai / „Vilniaus vandenų“ nuotr.

Skelbia apie perėmimą

Kaip teigiama tokiuose skelbimuose, savivaldybė nori savininkų neturinčius statinius – nuotekų, vandentiekio tinklus – perimti savo arba valstybės nuosavybėn. Taip pat raginami asmenys, turintys turtinių teisių į šiuos statinius, kreiptis į savivaldybę ir pateikti dokumentus, liudijančius nuosavybės ar kitas turtines teises į skelbime išvardytus statinius.

Paskutinis toks skelbimas pasirodė rugsėjo 22 dieną, jame nurodomi keturi tokie objektai – nuotekų ir vandentiekio tinklai T.Kosciuškos, Panerių, Plytinės ir M.Dobužinskio gatvių tam tikrais adresais.

Atrodytų, jeigu tokiais tinklais gali prie jų prisijungę žmonės naudotis, kokia čia problema.

Tačiau štai visiškai neseniai Šlaito gatvės gyventojai įsitikino – jeigu nutinka kokia nors avarija, tuomet tas bešeimininkis turtas pradeda kelti rimtų nepatogumų. Nes nėra kam imtis tų tinklų remonto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius