Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 05

Vandens parkas – Druskininkų grietinėlės įdarbinimo agentūra: dešimtys atvejų

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) purtomas Druskininkų vandens parkas „Aqua“ tapo vietos valdžios artimųjų įdarbinimo agentūra. Būrys aukštų pareigūnų, tarp jų – ir visa kurorto valdžia – turi čia dirbančių artimųjų. Etikos sargai teigia, kad tokių pareigūnų Druskininkuose yra apie trys dešimtys.
Giedrė Purvaneckienė ir Ričardas Malinauskas
Druskininkų meras Ričardas Malinauskas – tik vienas iš kelių dešimčių Druskininkų pareigūnų, susisaisčiusių su vandens parku / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Druskininkų vandens parke dirba mero Ričardo Malinausko dukra bei buvusi žmona, vicemero Lino Urmanavičiaus sutuoktinė, savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės sūnus bei jos pavaduotojos Violetos Grigorienės sūnus ir marti. Ir tai tik dalis aukštų kurorto pareigūnų, kurių artimieji įdarbinti vandens parke.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) duomenimis, su vandens parku sąsajų, kurios gali sukelti problemų, gali turėti dar apie trys dešimtys Druskininkų pareigūnų.

„Jūsų įvardinti asmenys yra tiktai dalis. Mes turime sąrašą iš 33 asmenų. Turime klausimų dėl nepotizmo, dėl nedeklaravimo, dėl neišsamaus deklaravimo“, – vardijo VTEK Prevencijos skyriaus vedėjas Mindaugas Siaurys.

Tačiau, anot jo, čia etikos sargai kol kas bejėgiai. Mat STT tyrimas esą neleidžia imtis Druskininkų politikų ir valdininkų. Likusių pavardžių VTEK neviešina. Vis dėlto M.Siaurys užsiminė, kad sąraše yra ir asmenys, kurie nemokamai lankėsi vandens parke.

VTEK pirmininkas Romas Valentukevičius pažymėjo, jog kol nebaigtas STT tyrimas, jo vadovaujamos institucijos rankos surištos, nors Druskininkų vadovų padėtis buvo „analizuojama“. „Mes tyrimo pradėti negalime. Įstatymas mums draudžia, kol vyksta ikiteisminis tyrimas“, – sakė R.Valentukevičius.

Vis dėlto jis pažadėjo, kad VTEK domėsis, ar tinkamai informaciją pateikė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

„Suprantama, kad mes pasidomėsime. Ar ten viskas tinkamai deklaruota ir panašiai“, – svarstė VTEK vadovas.

R.Valentukevičiaus teigimu, etikos problemos Druskininkuose kone užprogramuotos. Mat valdančioji dauguma ir opozicija niekaip nesutaria dėl tarybos Etikos komisijos sudarymo.

„Dėl Druskininkų yra atskira kalba. Pirmas dalykas – kodėl ten nėra Etikos komisijos“, – kalbėjo R.Valentukevičius.

Pasak jo, Seime inicijuojamos atitinkamos įstatymų pataisos, kurios turėtų išjudinti padėtį Druskininkų taryboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius