Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 11 13

Vandens parke apvogtas kaunietis: „Kokio žemo lygio reikia būti, kad vogtum šlepetes?“

Savaitgalio pasibuvimą Druskininkų vandens atrakcionų parke kauniečiui Audriui apkartino įžūlus vagišius. Išlipęs iš baseino, vyras pasigedo paprasčiausių šlepečių. „Nejau ir tokius daiktus nebesaugu Lietuvoje palikti? Kokio reikia būti žemo lygio, kad vogtum šlepetes?“ – piktinosi Audrius.
Kauniečio dingusios šlepetės
Kauniečio dingusios šlepetės / Skaitytojo Audriaus nuotr.

Druskininkuose veikiančiame vandens parke kaunietis apsilankė pirmąjį lapkričio savaitgalį. Vyko praleisti pusdienį kartu su savo krikšto sūnumi. Tačiau vagystės faktas jį visiškai išmušė iš vėžių. Šlepetės – smulkmena, tačiau pasigesti bet kokio savo daikto – ne itin malonus jausmas.

„Tas „Nike“ šlepetes pirkau JAV. Kainavo gal 30 dolerių. Bet ne čia šuo pakastas. Tai tik šlepetės. Tačiau jos man kėlė sentimentų. Juk tolimoje šalyje lankiau savo giminaičius, kartu leidome laiką“, – teigė Audrius.

Šlepečių jis pasigedo išlipęs iš baseino. Ir pasigedo tik jis vienas. Kauniečio sūnėno ar kitų parko lankytojų šlepetės vagišiaus nesudomino.

„Krikšto sūnus buvo pamiršęs įsidėti savas šlepetes, tad parke nupirkau jam tokias paprastas. Aišku, kad jos vagišiaus nesudomino. Tik „Nike“. Po to įvykio nuotaika krito. Maniau, gal kas netyčia jomis apsiavė, gal sumaišė. Tikėjausi rasti tą asmenį.

Kreipiausi į pirmą sutiktą darbuotoją. Šis pabrėžė, kad vandens parkas už paliktus daiktus neatsako. Jis man patarė ieškoti vagies pačiam. Jei rasiu, tuomet kreiptis į apsaugą. Ši sureaguos. Matyt, iškviestų policiją. Pamačiau, kad toje vietoje, kur dingo šlepetės, yra vaizdo stebėjimo kamera. Paklausiau, ar negalima būtų peržiūrėti įrašo, tai man atšovė, kad tos kameros ne tam skirtos. O kam? Vienu žodžiu, padėti nelabai norėjo“, – toliau istoriją pasakojo Audrius.

Išvaikščiojęs visą vandens parko teritoriją, tokias pat šlepetes, kokios buvo ir jo, kaunietis pastebėjo ant vieno jauno vyro pėdų. Sutiko jį dušinėje. Pasiteiravo, ar kartais šis nesumaišė ir neapsiavė ne savu apavu. Nepažįstamasis į klausimą sureagavo itin agresyviai: „Eik n*****, ko tu nori?“

„Likau apstulbęs. Pasakęs tai, jis nuėjo. Matyt, „malonus“ emigrantas, grįžęs išleisti į Lietuvą pinigėlių. Kreipiausi vėl į darbuotojus, šie liepė susirasti apsaugininką ir jam nurodyti tą asmenį. Neva žmonių šį savaitgalį parke labai daug, tad visokių gali pasitaikyti. Apėjęs dar kartą visą parką, to jauno vyro jau neberadau. Matyt, tepė slides. Ką gi, būkite atsargūs, nes Lietuvoje net šlepečių prie baseino negali palikti“, – perspėjo viešai sugėdinti vagišių panoręs kaunietis.

Druskininkų miesto savivaldybės nuotr./Druskininkų vandens pramogų parko vaizdas iš oro gondolos
Druskininkų miesto savivaldybės nuotr./Druskininkų vandens pramogų parko vaizdas iš oro gondolos

Pasak Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausiosios specialistės Kristinos Janulevičienės, per šiuos metus pačiame vandens parke registruotos trys vagystės, dar po vieną užfiksuota kavinėje ir prie parko prieigų.

„Tai nėra dažni atvejai“, – patikino policijos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius