Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 29

Vandenyno dieną – prisipažinimas meilėje Baltijai

Birželio 5-ąją, pažymint Tarptautinę pasaulinio Vandenyno dieną, Jūrų muziejus kviečia ateiti į pajūrį ir iš žmonių figūrų suformuoti užrašą „Myliu jūrą“. Ši unikali akcija bus fiksuojama iš sraigtasparnio.
Moksleiviai su Vandenyno vėliava žygiuoja per Klaipėdos uostą.
Moksleiviai su Vandenyno vėliava žygiuoja per Klaipėdos uostą. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 3 Jūra Vanduo Meilė

Tai puiki galimybė moksleiviams prasmingai pažymėti mokslo metų užbaigimą. Jau dabar akcijai užsiregistravo 600 moksleivių ne tik Klaipėdos, bet ir Skuodo, Kėdainių, Anykščių. Užrašui sudėti reikia apie tūkstančio dalyvių, teigiama išplatintame pranešime.

Norintys dalyvauti gyvojo užrašo kūrime, registruojasi elektroniniu paštu a.seputyte@muziejus.lt, o žygis į Smiltynės paplūdimį prasidės 12.00 aikštėje prieš Jūrų muziejų.

Prieš šią akciją muziejaus kieme rengiamas jaunimo žinių forumas po atviru dangumi „Ar Baltija saugūs namai Baltijos pilkiesiems ruoniams?“. Jame dalyvaus mokslininkai ir biologai iš Klaipėdos universiteto, Pajūrio regioninio parko, Jūrų muziejaus, „Baltijos aplinkos forumo“, muzikuos jaunieji studijos „Grock“ atlikėjai, bus pristatoma kompaktinė plokštelė apie rytinės Baltijos jūros dalies gamtines vertybes „See the Sea!“ (Pamatyk jūrą!).

Kadangi gyvename prie Baltijos jūros, kuri, deja, yra viena labiausiai užterštų ir intensyviausiai eksploatuojamų pasaulio jūrų, pagrindinis dėmesys diskusijos metu bus skiriamas šioje jūroje gyvenantiems pilkiesiems ruoniams, kurie yra įtraukti į aplink Baltiją esančių šalių Raudonąsias knygas.

Šiemet Tarptautinės Pasaulinio Vandenyno dienos šūkis - „Vienas klimatas, vienas vandenynas, viena ateitis“. Šią dieną Jūrų muziejus pirmasis Lietuvoje pradėjo minėti 2003 metais. Pasaulyje ši diena pažymima nuo 1992 metų. Jūrų muziejus yra Pasaulinio Vandenyno tinklo dalyvis. Šis projektas, kurio tikslas – skleisti ekologines idėjas, vienija skirtingų valstybių akvariumus, zoologijos sodus, muziejus, įvairias gamtosaugos organizacijas.

Pasaulinis vandenynas jungia visus Žemės vandenis: upelius, upes, ežerus, pelkes, jūras ir vandenynus. Todėl kasdienė kiekvieno žmogus veikla įtakoja Pasaulinį vandenyną.

Šį rytą, akcijos organizatoriams Smiltynės smėlyje braižant meilės žodžius jūrai, Baltija neliko abejinga – atsiliepė tuo pačiu: dovanojo ne tik begaliniai vaiskų dangų ir vasarišką jūros alsavimą, bet ir pilnas rieškučias gintaro. Tikimės, kad toks bus ir ateinantis penktadienis, kad kiekvienas moksleivis grįš namo su jūros dovanomis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius