-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 20

Varėnoje prieš Grybų šventę atidaryta fotografijų paroda „Kai grybais lietus lis“

Nors Varėnos krašto pušynai šiemet nelepina grybais, bet jais pasigrožėti galima Varėnos kultūros centro kino ir parodų salėje prieš Grybų šventę atidarytoje respublikinio fotografijų konkurso „Kai grybais lietus lis 2018“ parodoje. Meniškose nuotraukose puikuojasi dzūkų „vizitinė kortelė“ – grybai. Šiame antrus metus organizuojamame konkurse dalyvavo fotografai ne tik iš Varėnos krašto, bet ir iš kitų rajonų, o parodos atidarymo metu buvo apdovanoti jo laureatai.
Renata Poškevičienė
Renata Poškevičienė / R.Averkienės nuotr.

Šiais metais, kaip ir praėjusiais, konkurso didžiojo prizo laimėtoja tapo fotografė mėgėja Renata Poškevičienė iš Varėnos rajono, Sarapiniškių kaimo. Jos įspūdinga fotografija „Visada su tavimi, mama“ iškovojo kelialapį į tarptautinį gamtos fotografų konkursą „The wildlife photographer of the year 2019“, kuriame varžysis su tūkstančiais pasaulinio lygio fotografų kūrinių. Praėjusiais metais R.Poškevičienės fotografiją „Miško patrankos“ lydėjo sėkmė – ji šiame konkurse pateko į antrąjį turą.

Konkursą organizavusio Varėnos kultūros centro direktoriaus pavaduotojos Miglitos Kašėtienės teigimu, jis organizuotas siekiant paskatinti profesionalius fotografus ir fotografus mėgėjus vizualiai improvizuoti pateiktos temos ribose, pažvelgti į grybus meninės fotografijos akimis ir pateikti fotografijas, kuriose kuo originaliau, tačiau natūralioje aplinkoje, vaizduojami grybai.

Konkurso dalyviai varžėsi dvejose kategorijose: „Makro fotografija“ ir „Grybai mano akimis“. Fotografijas vertino specialiai konkursui sudaryta profesionali vertinimo komisija. Komisijos nariai konkursinius darbus vertino nežinodami, kas yra jų autorius.

Kategorijoje „Makro fotografija“ visas tris prizines vietas iškovojo fotografės mėgėjos Eglės Lugauskienės iš Prienų darbai. Kategorijoje „Grybai mano akimis“ trečiąją vietą laimėjo kauniečio Irenėjaus Urbonavičiaus fotografija „Merė Popins“, antrąją – Eglės Lugauskienės fotografija „Pupsikas“, o pirmąją – Renatos Poškevičienės fotografija „Basakojai sniege“.

Sveikindamas konkurso dalyvius, Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pasidžiaugė, jog konkurse dalyvavę fotografai yra ir dideli gamtos mylėtojai, nes grybus pamatė savitai ir juos fotografuodami, sukūrė tikrus meno kūrinius.

„Smagu matyti šias fotografijas. Juk dzūkams grybavimas – gyvenimo būdas. Mūsų seneliams ir proseneliams jis buvo pragyvenimo šaltinis, o mums – tai daugiau pramoga. Mums labai svarbu, kad grybai tapatinami su mūsų kraštu, džiaugiamės turėdami ir didžiausią Varėnos krašto renginį – Grybų šventę. Tą savo ženklą stropiai saugosim, puoselėsim ir bandysim iš to turėt didelės naudos. Dėkoju jums už gražias fotografijas, kuriomis garsinate Varėnos kraštą“. Meras visiems konkurso dalyviams įteikė padėkas ir atminimo dovanėles. Didžiojo prizo laimėtojai Renatai Poškevičienei buvo palinkėta sėkmės tarptautiniame fotografų konkurse.

Konkurso laureatė Renata Poškevičienė yra fotografė mėgėja, tačiau turi meninį pojūtį, ir tai liudija jos nuotraukos. Ji mėgsta fotografuoti gamtą ir mėgiamu hobiu užsiima jau nebe pirmus metus, tad turi ir patirties. Tikrai įspūdingo grožio baravyką su „vaikučiu“ surado ir konkurse nugalėjusį kadrą padarė Varėnos rajone, Paručių miške.

Šiomis fotografijomis, kurių pagrindiniai herojai – įspūdingai įamžinti grybai, turės progą pasigrožėti ne tik varėniškiai, bet ir gausūs Grybų šventės svečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius