Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 06

Varėnos baseiną jau pamėgo varėniškiai ir svečiai

Vos antrą mėnesį veikiantis Varėnos sporto centro baseinas jau tapo pamėgtu traukos centru, viliojančiu varėniškius ir rajono svečius. Sausio 7 dieną duris atvėrusiame Varėnos pakraštyje įsikūrusiame naujajame komplekse įrengtas ne tik 25 metrų ilgio, keturių takelių baseinas su masažinėmis srovėmis, starto bokšteliais bei neįgaliųjų keltuvu, bet ir trys skirtingų rūšių pirtys: rusiška, turkiška ir suomiška.
Varėnos baseinas
Varėnos baseinas / Varėnos rajono savivaldybės nuotr.

Pasimėgavę baseinu ir pirčių procedūromis, baseino lankytojai gali pasinaudoti kontrastiniu dušu, atsikvėpti sūkurinėje vonioje, o mažiesiems baseino svečiams pasipliuškenti specialiai skirtas nedidelis baseinėlis.

Sporto centro baseine Varėnos krašto gyventojai ir svečiai gali džiaugtis ne tik vandens pramogomis – čia taip pat suteikiama galimybė lankyti grupines veiklas, tokias kaip plaukimo pamokos, kineziterapijos bei aerobikos užsiėmimai vandenyje ir kt. Visus grupinius užsiėmimus, kuriems reikalinga išankstinė registracija, veda profesionalūs treneriai bei specialistai. Savaitgaliais baseine vyksta mankštos bei irklenčių treniruotės, kurias organizuoja UAB „Supcentras“.

Varėnos sporto centro sportinės veiklos projektų vadovas Rolandas Markinas pasakojo, jog nuo pat komplekso atidarymo pradžios baseiną gausiai užplūdo vaikai – šiuo metu yra apie 140 nuolatinių jaunųjų lankytojų, ateinančių mokytis plaukti. Plaukimo pamokos kol kas yra aktualiausios, jos vyksta tris kartus per savaitę ir trunka pusantros valandos.

Kaip teigė plaukimo treneris Gytis Kašėta, pirmiausia vaikai atlieka tempimo pratimus sausumoje, vėliau jie mokomi plaukti vandenyje, taisyklingai kvėpuoti. Neseniai mažieji pradėjo treniruotis plaukti krūtine – tai garsiosios Lietuvos plaukikės, daugkartinės pasaulio bei Europos rekordininkės ir čempionės Rūtos Meilutytės plaukimo būdas. Baseinas sulaukia ir vyresniojo amžiaus svečių – senjorų, atvykstančių popiet, bei darbingo amžiaus žmonių, kurie dažniausiai renkasi vakarais, po 17 valandos.

Netolimoje ateityje Varėnos sporto centras galės pasiūlyti daugiau naujų veiklų: plaukimo pamokas 5-6 metų vaikučiams, sinchroninio plaukimo užsiėmimus, planuojamos rengti plaukimo varžybos, nuo rudens startuos neįgaliųjų programa ir t.t. Taip pat ketinama atidaryti universalią treniruoklių salę, o visai netrukus duris atvers kavinukė, kuri papildys kompleksą ir suteiks jam dar daugiau gyvumo.

R.Markinas džiaugiasi, kad pagaliau Varėnoje kuriasi didžiulė, kokybiškas paslaugas teikianti sporto ir vandens pramogų bazė – „sporto miestelis“. Jau pilnai funkcionuoja Varėnos sporto centro stadionas, greitu laiku planuojama įrengti (renovuoti) šalia sporto centro esančias žaidimų aikšteles bei lauko treniruoklių kompleksus.

Varėnos baseinas lankytojų laukia darbo dienomis nuo 10:00 iki 22:00 valandos (pirmadieniais nuo 14:00 iki 22:00 valandos) bei savaitgaliais nuo 10:00 iki 22:00 valandos. Teikiamų paslaugų kainas galite rasti Varėnos baseino tinkalpyje www.baseinas.varena.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius