Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnos rajone bus jungiamos dvi gimnazijos: jas skiria 50 km

Varėnos rajone bus sujungiamos dvi gimnazijos – Merkinės ir Valkininkų. Tokio sprendimo imtasi siekiant išsaugoti gimnazines klases atokesnėse rajono mokyklose.
Moksleiviai
Moksleiviai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Valkininkų gimnaziją ir Merkinės Vinco Krėvės gimnazijas skiria 50 kilometrų.

Formuojant trečias ir ketvirtas gimnazijų klases kilo iššūkis: nesurenkama tiek mokinių, kad gimnazijos galėtų savarankiškai funkcionuoti.

„Dar 2022 m. susitikime su švietimo, mokslo ir sporto ministre išreiškėme susirūpinimą dėl trečiųjų gimnazijos klasių formavimo Valkininkų ir Merkinės V. Krėvės gimnazijose. 2023 m. kreipėmės į Lietuvos savivaldybių asociaciją su pasiūlymu peržiūrėti Vyriausybės nutarimą dėl mokyklų tinklo taisyklių.

Deja, prieš pat naujus metus buvo patvirtinti minėto nutarimo pakeitimai, kad formuojant III ir IV gimnazijos klases turi būti taikomas reikalavimas, susijęs su mokinių skaičiumi: didžiausias mokinių skaičius – 30, mažiausias mokinių skaičius – 21. Merkinės Vinco Krėvės gimnazija ir Valkininkų gimnazija neatitinka šių nurodytų reikalavimų, yra rekomenduojama mokyklas sujungti ar prijungti prie kitų mokyklų“, – teigė rajono meras Algis Kašėta.

Anot jo, buvo susitikta su gimnazijų bendruomenėmis, ieškota racionaliausių sprendimų.

Po diskusijų nutarta, kad šios dvi gimnazijos bus sujungtos. Įsteigus jungtinę gimnaziją su dviem filialais, III ir IV gimnazijos klasės galės būti formuojamos mažesnės – ir 12 mokinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius