Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 20

Varveklius ir susikaupusį ant stogų sniegą turi pašalinti statinių savininkai

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad statinių savininkai bei techniniai prižiūrėtojai žiemos sezono metu privalo sustiprinti statinių naudojimo priežiūrą. Už gyvenamųjų namų ir kitų statinių priežiūrą atsakingi asmenys privalo operatyviai organizuoti varveklių, ant stogų susikaupusio sniego ir ledo šalinimo darbus, pavojingas vietas aptverti ar kitais būdais užtikrinti praeivių saugumą.
Varvekliai
Varvekliai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Varveklis Sniegas

Remiantis hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, oro sąlygos šiomis ir ateinančiomis dienomis yra palankios pavojingų žmonių gyvybei ir sveikatai varveklių, ledo gabalų ir sniego sankaupų susidarymui, teigiama pranešime spaudai.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat įspėja pastatų savininkus, naudotojus ir techninius prižiūrėtojus, kad sniegas, susikaupęs ant statinių stogų, atšilus orams dėl susiformavusio ledo bei tirpstančio vandens, padidina statinių apkrovas. Todėl būtina artimiausiu metu atlikti neeilinę statinių apžiūrą, atkreipiant ypatingą dėmesį į statinius su lengvomis konstrukcijomis ir senos statybos pastatus

Nepakankamai prižiūrintiems pastatus atsakingiems asmenims keliamos administracinės bylos dėl Vilniaus miesto Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimo, už kurį gali būti skiriamos baudos iki 2000 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius