Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 12

Varžysis dėl raštingiausiojo vardo

Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje ir Aušros gimnazijoje sausio 24 dieną įvyks pirmasis Nacionalinio diktanto turas.
Šįmet dalyvauti konkurse bus leidžiama ir moksleiviams, tačiau jie bus vertinami atskirai nuo kitų dalyvių.
Šįmet dalyvauti konkurse bus leidžiama ir moksleiviams, tačiau jie bus vertinami atskirai nuo kitų dalyvių. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Nacionalinio diktanto organizatoriai jau ketvirtus metus iš eilės kviečia Lietuvos gyventojus, po pasaulį išsibarsčiusius lietuvius ir visus lietuvių kalbos mylėtojus dalyvauti šioje lietuvių kalbos puoselėjimo šventėje.

Kaip ir kiekvienais metais Nacionalinį diktantą bus galima rašyti visose Lietuvos savivaldybėse ir Lietuvos atstovybėse užsienyje. Specialiai vieno iš Lietuvos rašytojų diktantui sukurtas tekstas bus skaitomas per Lietuvos radijo pirmąją ir Lietuvos televizijos antrąją programas bei transliuojamas internete - Lietuvos radijo ir televizijos svetainėje.

Nors ankstesniais metais moksleiviams bei lituanistams varžybose dėl raštingiausio Lietuvos piliečio vardo dalyvauti nebuvo leidžiama, šiemet rašyti Nacionalinį diktantą kviečiami ir moksleiviai. Savanoriškai diktantą rašę moksleiviai bus vertinami atskirai nuo kitų Nacionalinio diktanto dalyvių. Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.

Pernai diktanto dalyviai išrinko gražiausią lietuvišką žodį – „ačiū“. Šiemet bus renkamas smagiausias lietuviškas ištiktukas.

Norintys dalyvauti nacionaliniame diktante turi iš anksto užsiregistruoti elektroniniu paštu dileta.tindziuliene@kaunas.lt arba telefonu 20 63 20.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius