Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 13

Vasarą Alytaus miesto gyventojai galės džiaugtis nauja poilsio vieta – Žaliąja gatve

Vasarą Alytaus miesto gyventojai po ilgai užtrukusių statybos darbų galės džiaugtis nauja poilsio vieta – miesto centre rekonstruota Žaliąja gatve. Rekreacinėje zonoje įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, sutvarkytas upelis, gatvę puošia mažoji architektūra. O rugpiūtį bus baigtas ir aukščiausias Lietuvoje pėsčiųjų ir dviračių tiltas per Nemuną.
Alytaus savivaldybė
Alytaus savivaldybė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Alytus

Žaliosios gatvės rekonstrukcijos darbai vėluoja daugiau nei pusmetį. Dėl lėšų stygiaus atsisakyta amfiteatro, riedutininkams skirtos teritorijos, dirbtinių vandens telkinių su fontanais.

Bet jau įrengti dviračių ir pėsčiųjų takai, apšvietimas, poilsio zonos. Statybos bendrovei už laiku neatliktus darbus priskaičiuota daugiau nei 30 tūkstančių eurų delspinigių. Statybininkai žada, kad gegužės pabaigoje darbai bus baigti.

„Šiuo metu vyksta parengiamieji darbai būtent gatvės asfaltavimui. Klojami pagrindai ir artimiausiu metu bus išasfaltuota Ligoninės gatvė. Taip pat tvarkomi šlaitai, rengiami pagrindai betoninėms trinkelėms. Finansavimo sutartis baigiasi liepos mėnesį, todėl pratęsimų jokių darbams nebus“, – tikina Alytaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Janis Luarinaitis.

Plečiantis miestui, gatvė, buvusi miesto pakraštyje, staiga tapo miesto piktžaizde, – pasakoja muziejininkas Vilmantas Dunderis.

Žalioji gatvė formavosi prieš daugiau nei šimtą metų – tuomet tai buvo miesto pakraštys, vėliau jam plečiantis, gatvė atsidūrė centre. Pasak muziejininkų, gatvė anksčiau turėjusi Kriaušiaus pavadinimą, gera reputacija negarsėjo. 

„Pavienės užuominos spaudoje irgi byloja apie tai, kad ta gatvė buvo tamsių elementų lizdas, nebuvo tankiai gyvenama, buvo pigiausi bordeliai ir didžiausias nusikalstamumas. Plečiantis miestui, gatvė, buvusi miesto pakraštyje, staiga tapo miesto piktžaizde“, – pasakoja muziejininkas Vilmantas Dunderis.

Tikimasi, kad rekonstruota gatvė taps patrauklia poilsio zona ne tik gyventojams, bet ir miesto svečiams. Kaip ir statomas aukščiausias Lietuvoje daugiau nei trisdešimties metrų pėsčiųjų ir dviračių tiltas per Nemuną, sujungsiantis kurortimę miesto dalį su Alytaus piliakalniu. Istorinis tiltas statomas ant išlikusių senojo geležinkelio, susprogdinto prieš šimtmetį, atramų.

„Finansiškai šiandien yra apie 60 procentų tilto sutarties įvykdyta, o žiūrint fiziškai į darbus, tai darbų nėra likę tiek jau daug. Tai yra metalinės konstrukcijos plukdymas per Nemuną ir jos užkėlimas ant atramų“, – tikina Alytaus savivaldybės Investicinių projektų skyriaus vedėjo pavaduotojas Sigitas Stumbras.

Tilto statyba atseis daugiau nei 8 milijonus eurų, jį baigti numatyta rugpiūčio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius