Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 09

Vasarą vagis labiausiai gundo dviračiai ir lauko baldai

Vasaros sezono metu auga gyventojų patiriami nuostoliai dėl pavogtų daiktų, kuriuos jie laikė ne namuose, pagal savo klientų registruojamas žalas praneša šalies draudikė AB „Lietuvos draudimas“.
Saulėlydis
Vasarą vagis labiausiai gundo dviračiai ir lauko baldai. / 15min.lt skaitytojo Armando K. nuotr.

Populiariausiu grobiu išlieka dviračiai, kurie vagiami iš sandėliukų, požeminių garažų, rūsių, bet vagys susigundo ir kieme stovinčiais lauko baldais, sodo technika.

„Vidutinis tokių vagysčių nuostolis nuo 2010 metų išaugo net du kartus ir siekia jau 2500 litų, o daugiausia tokių nuostolių registruojame vasaros sezono metu, kai dauguma žmonių išvyksta atostogauti ir palieka neprižiūrimus namus. Vagims daug lengviau patekti į silpniau apsaugotus sandėliukus ar išnešti kieme stovinčią sodo techniką, nei įsibrauti į patį namą ar butą”, – sako AB „Lietuvos draudimas“ Gyventojų turto draudimo vadovas Andrius Gimbickas.

Pastaruoju metu draudikai sulaukė pranešimų apie pavogtą guminę valtį, malkas ar net šieną, žoliapjoves. Vagys susigundo ir kiemuose stovinčiais lauko baldais.

„Vagių grobis atskleidžia besikeičiantį gyventojų gyvenimo būdą: populiarėjant dviračiams, jų įsigyjama daugiau, daugiau ir pavagiama.

Pabrangę degalai, sveikos gyvensenos mada – tai tik kelios priežastys, skatinančios žmones važinėti dviračiais. Pernai jų apdraudėme 30% daugiau nei 2010 metais“, – sako A. Gimbickas.

Vidutinis dviračio vagystės nuostolis yra apie 1500 litų, jis didėja kiekvienais metais, mat gyventojai įsigyja ir apdraudžia vis brangesnius dviračius.

Draudikai primena, kad jei dviratis laikomas bute ar name, jis savaime būna apdraustas, kai draudžiamas visas namų turtas. Tokios pačios sąlygos galioja, jei jį piktavaliai iš draudėjo ar jo vaiko atimtų kieme arba išvykus pasivažinėti dviračių takais.

„Jei dviračiai yra imami į pajūrį ar į kaimo sodybą, reiktų pasirūpinti draudimo apsauga, kuri galiotų už draudimo vietos ribų. Tam jau reiktų pasirinkti papildomą – dviračio vagystės už draudimo vietos ribų – draudimą. Būtina sąlyga – dviratį palikti užrakintą ar prirakintą prie stacionarių objektų“, – pataria Andrius Gimbickas.

Daugiausia dviračių vagysčių įvyksta daugiabučių laiptinėse, požeminiuose garažuose, sandėliukuose ar atvirai juos paliekant prie parduotuvių, kur nesaugiai ir neprižiūrimai palikti dviračiai tampa lengvai prieinami vagims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius