Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 14

Vasarinė liūtis skandino Vilnių (nuotraukos, video, atnaujinta 18.00 val.)

Trečiadienį po pietų prapliupusi galinga vasarinė liūtis su perkūnija sostinės gatves pavertė upėmis.
Apsemta T.Narbuto gatvė
Apsemta T.Narbuto gatvė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Maždaug 15.30 val. smogusi liūtis staigiai užtvindė dalį sostinės gatvių. Lietaus kanalizacijos tinklams nesusidorojant su tokiu vandens kiekiu, kai kurie apsemtų gatvių ruožai tapo praktiškai neišvažiuojami.

Naujienų portalo 15min.lt žiniomis, itin smarkiai patvino T.Narbuto, Sėlių, Geležinio Vilko gatvės, Pilaitės prospektas, kur didžiulis vandens kiekis apsėmė važiuojančius automobilius. Lietaus vanduo apsėmė ir Ukmergės gatvę – užvažiuoti į vadinamąjį Šeškinės kalną dėl smarkiai nuo jo šniokščiančio vandens tapo itin sudėtinga.

Mėgindami įveikti upėmis virtusias gatves kai kurie vairuotojai sugadino savo transporto priemones, kai lietaus vandens pro oro įsiurbimo angą pateko į variklį arba užliejo automobilio elektronikos mazgus. Tokiems nelaimėliams teko stoti šalikelėje ir įsijungti avarinį signalą.

Papildyta 16.31 val.: Gatvėse neveikia šviesoforai

Su žaibais ir perkūnija smogusi liūtis sutrikdė sostinės šviesoforų tinklo darbą. „Buvo žaibas ir įtampos šuolis. Turbūt dėl to buvo momentas, kai Laisvės prospekte ir kitose vietose neveikė šviesoforai“, – naujienų portalui 15min.lt sakė savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Eismo skyriaus operatorius Tomas Januškevičius.

Jo teigimu, šiuo metu šviesoforai neveikia Ozo ir Kalvarijų gatvėse. Jų veiklą stengiamasi atnaujinti kaip įmanoma greičiau.

Papildyta 16.39 val.: Be elektros liko 5 tūkst. gyventojų

Bendrovė Rytų skirstomieji tinklai (RST) pranešė, kad stiprus lietus ir perkūnija sutrikdė elektros tiekimą Vilniaus regione. Iš viso skirtingu laiku trečiadienį elektros tiekimas buvo nutrauktas daugiau kaip 5 tūkst. vartotojų, daugiausia – Vilniaus mieste.

„Sulaukę pirmųjų signalų dėl elektros tiekimo sutrikimų, kurie prasidėjo šiandien nuo maždaug 15 val., išsiuntėme tris kartus daugiau operatyvinių elektros tiekimo incidentų šalinimo brigadų, nei jų paprastai budi pagal grafiką“, – sakė RST dispečerinio centro vadovas Mindaugas Ignatavičius.

Anot jo, apie 16 val. be elektros energijos liko apie 5 tūkst. elektros vartotojų Vilniaus mieste ir keli šimtai klientų Vilniaus rajone. Kituose RST regionuose šiuo metu oro sąlygos normalios, todėl elektros tiekimo sutrikimų dėl gamtos stichijos neužfiksuota.

Papildyta 16.59 val.: Per audrą kilo keli gaisrai

Vilniaus ugniagesiai 15min.lt informavo, kad per liūtį patvino privačių namų kvartalas Salininkuose. Lietus užliejo Ukmergės gatvėje esančius garažus, gaisrininkai iš ten pumpuoja vandenį. Taip pat užpilta Šeškinės gatvėje esanti parduotuvė „Humana“, tačiau jos darbuotojai tvarkosi patys.

Per audrą kilo keletas gaisrų. Vienas jų – Riešėje, keletas kitų – elektros pastotėse. Tiesa, ugniagesiai nepatvirtino, kad jie kilo dėl per liūtį siautusių žaibų.

Papildyta 18 val. Sutriko Vilniaus oro uosto darbas

Trečiadienio popietę praūžusi liūtis trumpam ir nestipriai sutrikdė Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) darbą. Per liūtį negalėjo tūpti ir leistis orlaiviai, vanduo užliejo kai kurias patalpas, elektros įrenginius.

Stiprus lietus apie 16 val. oro uoste užliejo orlaivių stovėjimo aikšteles, kai kurias patalpas, automobilių stovėjimo aikšteles. Pumpuoti vandens buvo iškviesta miesto Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Stiprus lietus sutrikdė oro uosto elektros įrengimų darbą – kai kur užsiblokavo automatinės durys, automobilių įvažiavimo vartai. Dėl žaibo iškrovos per liūtį oro uoste trumpam sustojus elektros tiekimui, sutriko kompiuterių, kai kurios įrangos darbas. Tačiau tai skrydžių ir keleivių aptarnavimui nepadarė įtakos.

Dėl stiprios liūties 20–50 min. vėlavo keletas skrydžių tiek į Vilnių, tiek iš jo (Briuselis, Ryga, Viena, Kopenhaga).

Šiuo metu oro uostas vėl dirba įprastu režimu.
 

VIDEO: Tvanas Pašilaičiuose
VIDEO: 15min.lt / Geležinio Vilko g. po lietaus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius