Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 16

Vasario šildymas klaipėdiečiams kirs per kišenę

Pasak Lietuvos hidrometeorologijos Klaipėdos skyriaus vadovo Liongino Pakščio, vasaris buvo šalčiausias per paskutiniuosius 10 metų, tad ir šildymo sąskaitos klaipėdiečių dar nedžiugins.
Radiatorius
Pasak specialistų, šilumos vasarį suvartota mažiau dėl taupumo, nors šis mėnuo buvo šaltenis už sausį. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Praėjusį mėnesį užfiksuotas oro temperatūros vidurkis siekė -5,5 C°, o pagal daugiametę statistiką vidutinė vasario temperatūra iki šiol buvo -2,6 C°.  Nors šis vasaris buvo šaltesnis už pernykštį, kai  vidutinė vasario temperatūra buvo -3,6 C°, energijos šildymui Klaipėdos miesto gyventojai  sunaudojo mažiau. Spėjama, jog vartotojai labiau taupė brangią šilumą. Centralizuotai tiekiamos šilumos kaina visą žiemą Klaipėdoje ir Gargžduose išliko stabili ir yra pigiausia iš Lietuvos didmiesčių. 2010-ųjų sausis ir 2011-ųjų vasaris vidutine oro temperatūra buvo kone identiški, tad tikėtina, kad ir gyventojų sąskaitos bus panašios.

Pigiausia šiluma – pilnai renovuotuose namuose

Pasak bendrovės „Klaipėdos energija” specialistų, vidutinis kilovatvalandžių suvartojimas šildymui  naujos statybos ir pilnai renovuotuose namuose išliko mažesnis daugiau nei 2,1 karto palyginus su vidutiniu kilovatvalandžių suvartojimu mieste. Daugiausia šilumos suvartojo „Mūsų namų valdos” ir „Vitės valdos” administruojamuose namuose ir 1-2 aukštų pastatuose.

Mažiausias šilumos suvartojimas užfiksuotas pilnai renovuotuose namuose, o butų ūkių namuose, lyginant su miesto vidurkiu, mažiausiai šilumos suvartota ,,Pempininkų valdos” ir „Vingio valdos” administruojamose namuose bei aukštesniuose nei penkių aukštų pastatuose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius