Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 18

Vasaros amfiteatre Kaune – „Grammy“ laureatas

Festivalis „Daugirdas gyvai“ antroje rugpjūčio pusėje pasieks savo kulminaciją. Ilgiausiai trunkantis džiazo festivalis šalyje kauniečius rytoj pakvies į unikalaus skambesio grupės pasirodymą.
Kaune rytoj koncertuosianti grupė „Odessa 5“ žada puikų desertą džiazo gurmanams.
Kaune rytoj koncertuosianti grupė „Odessa 5“ žada puikų desertą džiazo gurmanams. / Organizatorių nuotr.

Kaune svečiuosis bendras Danijos ir Lietuvos muzikantų projektas „Odessa 5“, kurio lyderis Stefanas Pasborgas yra pelnęs dvi „Grammy” statulėles, o jo ir grupės kompaktiniai diskai yra įtraukti į įdomiausių bei geriausiųjų „topus“.  Į Lietuvos klausytojų ausis ši grupė, kurioje saksofoną pučia ir žinomas muzikantas Liudas Mockūnas, jau beldėsi, tačiau kiekvieną sykį su nekantrumu gerbėjų ir net skeptikų laukiamas kolektyvas suskamba savitai ir skirtingai.

Šįkart Lietuvoje įvyks du „Odessa 5“ koncertai. Pirmasis jų skambės festivalio „Daugirdas gyvai“ scenoje, Nemuno krantinės amfiteatre, vėliau kolektyvas savo muziką dovanos Vilniaus melomanams.

„Odessa 5“ atlieka originalią kūrybą su balkanų ir Naujojo  Orleano muzikos prieskoniais, afrikietiškais motyvais, avangardiniu ir džiazo užtaisu. Penkios ryškios individualybės be kompromisų jungia skirtingus žanrus ir muzikos kultūras į sprogstamą, nepakartojamą lydinį.
2008–aisiais šios grupės išleistą albumą „Pasftorg 's Odessa 5“ svarbiausias Danijos laikraštis „Politikeri“ įtraukė į geriausiųjų dešimtuką. 2006 m. Stefanas Pasborgas laimėjo du prestižinius „Grammy“ apdovanojimus.

Projekto lyderis S.Pasborgas įsitvirtino Europos džiazo, o ypač eksperimentinės  muzikos scenoje, kaip aukščiausio lygio būgnininkas, kompozitorius ir grupių lyderis. Dar studijuodamas Kopenhagos ritminės muzikos konservatorijoje jis pelnė mokyklos talento prizą. S.Pasborgui atiteko ir solisto prizas 16–ajame  Europos džiazo konkurse Vokietijoje, I prizas 5–ajame Europos improvizacinės muzikos konkurse Prancūzijoje.

2004–aisiais būgnininkas pelnė Danijos muzikinį apdovanojimą kaip Metų muzikantas, o jo ir L.Mockūno autorinis albumas „Toxikum“ buvo pripažintas Metų džiazo atradimu. S.Pasborgo kompaktinį diską „TriplePoint“ Niujorko žurnalas „All About Jazz“ įtraukė į 2007–ųjų geriausių debiutinių albumų penketuką. Būgnininkas yra nepriklausomos įrašų kompanijos „ILK“ vienas įkūrėjų.

Šis „Odessa 5“ koncertas bus šimtasis renginys, vyksiantis prieš dvejus metus pastatytame vasaros amfiteatre. „Šimtasis renginys – tai dar vienas atspirties taškas, beveik rudeninis „viščiukų skaičiavimas“. Amfiteatras liks gyvas ir kitais metų laikais. Žiemą planuojama įrengti čiuožyklą, o pavasarį, Nemune ties amfiteatru turėtų atsirasti fontanas“, – žadėjo amfiteatru besirūpinantys verslininkai.

Koncertas įvyks ketvirtadienį, 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius