Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Vasaros estrada nesulaukia verdikto

Prieš kelias savaites Klaipėdos savivaldybės tarybos kolegijos posėdyje svarstytas Vasaros estrados likimas netrukus vėl bus aptarinėjamas. Ką daryti su šiuo objektu, garsiai svarstoma jau kelerius metus, tačiau aiškaus sprendimo nėra.
Vasaros estradoje per metus vyksta vos keli renginiai. Ką su šiuo objektu daryti turėtų apsispręsti politikai.
Vasaros estradoje per metus vyksta vos keli renginiai. Ką su šiuo objektu daryti, turėtų apsispręsti politikai. / A.Kripaitės nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Pasak Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, šis klausimas kurį laiką nebebuvo judinamas, nebuvo ir politikų apsisprendimo, ką su Vasaros estrada daryti. Anksčiau buvo kilę pamąstymų estrados vietoje įrengti vandens pramogų parką, mat yra žinoma apie šioje teritorijoje plytinčius 70 laipsnių šilumos geoterminio vandens klodus. Tačiau vis dar nežinia, kokios cheminės sudėties yra vanduo.

„Baseinų galimybių studija bus atliekama perspektyvoje, ji gali būti pradėta ir šiemet. Yra numatyti keli keliai, kuriuo judėti, turi būti politikų apsisprendimas, tik tuomet galime užsakyti galimybių studiją. Šiame objekte per metus būna 4–5 renginiai, vegetuoja ta vieta”, – sakė R.Zulcas. Pasak jo, atvira estrada turi žavesio organizuojant renginius po atviru dangumi. Ar ji tokia turi likti, atsakytų rimtas tyrimas.

Renginių gausa nekvepia

Renginių gausos Vasaros estradoje, ko gero, nebus ir šiemet. Kol kas čia jų numatyti vos keli: savaitgalį vyko „Vilties bėgimas“, birželio pradžioje aidės vaikų džiazo festivalis, o birželio 12 dieną vyks Dainų šventė. „Niekas labai pas mus nesiveržia, bet manau, kad tai ne vieninteliai renginukai, kuriuos turėsime. Klimatas lietingas, o estrada neturi stogo, tad nelabai ir veržiamasi“, – sakė estradą prižiūrinčios bendrovės „Poilsio parkas“ direktorė Vaida Tamošiūnaitė.

Ji teigė, kad bendrovė šiaip taip išgyvena, į skolas nebrenda, skiria lėšų aplinkai tvarkyti – žolės pjovimui, šiukšlių išvežimui.

„Per žiemą estrados labai nesuniokojo, tik vargas dėl sportininkų, kurie treniruojasi. Jie šokinėja per suoliukus, stiprūs, gražūs vyrukai, tad suoliukai ne visada atlaiko”, – sakė ji. Aplinką teršia ir čia vakaroti mėgstantis jaunimas.

Bendrovė uždirba ir nuomodama teritoriją bei patalpas. Šalia jau kelerius metus veikia kartingai, patalpose taisomi dviračiai, netrukus ketinama užsiimti dviračių saugojimu, tad daugiabutyje vietos šiai transporto priemonei pristigę gyventojai galės čia dviračius palikti.

Nori likviduoti bendrovę

Prieš kelias savaites Vasaros estrados problematiką pristatė Turto skyriaus specialistė Milda Petrauskaitė. Pasak jos, posėdyje buvo siūloma estradą prižiūrinčią bendrovę likviduoti, šį objektą prižiūrėtų pati savivaldybė. „Estrada neuždirba tiek pajamų ir laikyti įmonę, kad vyktų keli koncertai per metus, yra netikslinga. Kolegija nusprendė prie šio klausimo grįžti, tad netrukus jis vėl bus nagrinėjamas“, – sakė specialistė.

Metinis įmonės biudžetas siekia vos kelias dešimtis tūkstančių litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius