Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 13

Vasarotojai nugulė pajūrio paplūdimius ir nebijodami pavojų šoka į jūrą

Palangos paplūdimiuose jau tikra vasara. Maudynių išsiilgę vietos gyventojai ir poilsiautojai pagaliau gali mėgautis saulės voniomis ir jūros gaiva. Bristi į jūrą nedraudžia ir gelbėtojai. Jau ankstų rytą jie iškėlė geltoną vėliavą, rodančią, kad maudytis galima, tačiau pavojinga.
Palangos paplūdimiai
Palangos paplūdimiai / Lauros Sėlenienės/15min.lt nuotr.

Vasaros sezonas Palangoje startavo gegužės 15 d. Tačiau tikroji vasara į kurortą, atrodo, atėjo tik dabar. Netoli 30 laipsnių padalos pakilęs termometro stulpelis vasarotojus suginė į paplūdimius.

„Vandens temperatūra iš pat ryto buvo 16 laipsnių. Tačiau pučia pietryčių vėjas, kuris atneša šiltą Kuršių marių vandenį. Maudytis šiandien galima, tačiau pavojinga. Baltijos jūroje visada pavojinga maudytis, todėl niekada nekeliame žalios vėliavos, kuri rodo, kad maudytis visiškai saugu. Dabar bangų beveik nėra – maudytis galima, o geltona vėliava įspėja, kad reikia būti atsargiems“, – įspėja Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

L. Sėlenienės nuotr./Palangos paplūdimiai
Lauros Sėlenienės/15min.lt nuotr./Palangos paplūdimiai

Per vasaros sezono atidarymą Palangos gelbėtojai dirbo tik centrinėje gelbėjimo stotyje. Dabar, kuomet maudynės jau įgauna pagreitį, budima visuose postuose. Nors maudynių karštinė tik startuoja, gelbėtojai jau turi sočiai darbo. Palangoje teko iš vandens traukti neatsargiai besipliuškenusias tris merginas. Vienas jaunuolis demonstravo drąsą, šokdamas į jūrą nuo tilto. Rezultatas – atviras kovos lūžis, po kurio pačiam iš vandens išsikapanoti jaunuoliui nebūtų pavykę. 

O Klaipėdos gelbėtojus praėjusį savaitgalį šokdino iš Kauno atvykusi kompanija. Ketveriukė strimgalviais puolė į jūrą, ignoruodama gelbėtojų įspėjimą, kad jūra  – ypač banguota, ir maudytis draudžiama.

Kompanija pateko į povandeninę duobę ir vos beišsikapanojo. Kartu su ja buvusį  berniuką iš vandens teko traukti gelbėtojams. Šiaip ne taip atgaivintą vaiką jie perdavė medikams. Į ligoninę buvo pristatyta  visa nelaimėlių kompanija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius