Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 04 12

Vašingtone tartasi dėl Lietuvos ir JAV bendradarbiavimo stiprinimo užkertant kelią branduolinių medžiagų platinimui

Darbo vizito Vašingtone viešintis Lietuvos užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius balandžio 11 dieną konsultacijose su JAV pareigūnais branduolinių medžiagų neplatinimo klausimais sutarė ir toliau stiprinti Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą šioje srityje, keistis ekspertais, kurti bendras mokymo programas.
Evaldas Ignatavičius
Evaldas Ignatavičius / URM nuotr.

Susitikimuose su JAV valstybės sekretorės pavaduotoju tarptautinio saugumo ir neplatinimo klausimais Thomasu M. Countrymanu ir JAV Nacionalinės branduolinio saugumo administracijos vadovo pavaduotoja Anne Harrington viceministras aptarė tarptautinės bendruomenės siekius ir iniciatyvas stabdyti nelegalų branduolinių medžiagų plitimą ir Lietuvos pastangas kovoti su šia globalia grėsme.

„Neseniai Pietų Korėjos sostinėje Seule įvykusiame branduolinio saugumo valstybių vadovų susitikime Lietuva informavo apie šalyje kuriamą Branduolinio saugumo kompetencijos centrą, kuris skirtas kovai su branduolinių medžiagų kontrabanda ir jos prevencijai. Lietuva rimtai žiūri į šio centro įsteigimą ir tikisi, kad kartu su JAV bei kitais regioniniais partneriais pavyks sukurti tinkamus branduolinių medžiagų platinimo užkardymo mechanizmus, sustiprinti regiono valstybių suinteresuotų institucijų bendradarbiavimą ir pasidalinti geriausia patirtimi su mūsų kaimynais“, – sakė E.Ignatavičius.

2012 m. kovo 12 d. Lietuvos Vyriausybė nusprendė Medininkuose įkurti Branduolinio saugumo kompetencijos centrą. Lietuva sieks, kad ateityje jis taptų regioniniu.

„Nelegalus branduolinių medžiagų plitimas yra reali ir didelė grėsmė, kurios užkardymui ir prevencijai reikia visos tarptautinės bendruomenės koordinuotų ir labai profesionalių veiksmų. Mūsų transatlantiniai partneriai ir JAV Prezidento Baracko Obamos administracija šiai problemai ir jos sprendimui teikia ypač didelį dėmesį. Prie šių pastangų prisidėti tvirtai apsisprendusi yra ir Lietuva“, – teigė E.Ignatavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius