Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 21

Vatikano radijo žurnalistas: popiežius yra geriausia reklama pasaulyje, kurios nenusipirksi

Vatikano radijo žurnalistai sako, kad popiežiaus apsilankymas Lietuvoje, tai reklama šaliai, kurios nenusipirksi už jokius pinigus. Manoma, kad Pranciškus ragins atverti širdis ir stengsis įkvėpti vilties. Tačiau tos vilties reikia ir pačiam Vatikanui, kurį krečia kunigų lytinio priekabiavimo skandalai. Prieš Popiežiaus apsilankymą Latvijoje, sulaikytas kunigas, įtariamas pirkęs neįgalią moterį. Apie popiežiaus žinią Baltijos šalims, iš Vatikano praneša LRT TELEVIZIJOS žurnalistai Edvardo Špokas ir Vykintas Pugačiauskas.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Vatikano radijo lietuvių redakcijai pats darbymetis. Žurnalistai sako, kad dėmesys Lietuvai išaugo. Jie kviečiami komentuoti popiežiaus kelionę Italijos televizijoms.

„Turėti Šventąjį Tėvą valandai, tai didžiulė reklama, kurios nenupirksi už jokius pinigus, o mes turėsime jį Lietuvoje dvi dienas. Ir būsime tomis dienomis pasaulio dėmesio centre“, – sako „Vatikano naujienų“ lietuvių kalba žurnalistas Saulius Augustinas Kubilius.

Pasak žurnalistų, pagrindinis popiežiaus tikslas – aplankyti katalikų bendruomenę ir politinės žinios ragina nesitikėti, nors aplankys vietas, tiesiogiai susijusias su Lietuvos istorija.

„Be jokios abejonės bus jautrus momentas, kai aplankys tris simboliškas vietas Vilniuje: Geto paminklas, Laisvės kovų ir okupacijos muziejus, apsilankymas celėse, kur kalėjo vyskupai, kunigai ir pasauliečiai ir po to prie Laisvės ir okupacijos aukų paminklo“, – teigia S.A.Kubilius.

Tik išrinktas popiežius Pranciškus sakė nenorintis užsidaryti tarp Vatikano sienų, o tiesiogiai bendrauti su tikinčiaisiais. Tačiau pastarųjų mėtų ganytojiškos jo kelionės tampa aiškinimuisi dėl kunigų lytinio priekabiavimo skandalų ir kaltinimų Vatikanui, kad jis dangsto kunigų nusikaltimus.

Prieš mėnesį Airijoje popiežių pasitiko ne tik maldininkai, bet ir protestuotojai. o Pranciškui teko atsiprašyti už kunigų nusikaltimus, lytiškai išnaudojant vaikus. Pasak Vatikano radijo žurnalistų, Baltijos šalyse popiežius apie vieną didžiausių pastarųjų dešimtmečių bažnyčios skaudulių visame pasaulyje greičiausiai nekalbės.

Prieš 25 metus Jonas Paulius II Baltijos šalims sakė nebijokite. Dabar Pranciškus greičiausiai sakys atverkite širdis ir bandys įkvėpti vilties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius