Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 27

Važiavo į reklamuotą, bet neįvykusią „Vivattur“ – pataikė į Knygų mugę

Turizmo parodų konkurencija, šiemet numarinusi kone du dešimtmečius rengtą „Vivattur“, lankytojus pastatė į komišką padėtį. Susivilioję reklama, jie atkeliavo į neįvykusią parodą, vietoj kurios pataikė į Vilniaus knygų mugę.
„Adventur“ parodoje netrūko ir vietos, ir užsienio turizmo naujovių
„Adventur“ parodoje netrūko ir vietos, ir užsienio turizmo naujovių

Praėjusio penktadienio rytą Knygų mugėje dirbusius žurnalistus nustebino į Spaudos centrą užsukusi netikėta lankytoja. „Ar nepasakytumėte, kur čia turizmo paroda vyksta?“ – rusiškai pasiteiravo vidutinio amžiaus moteris, po pažastimi pasikišusi gerą pluoštą lankstinukų.

Žurnalistai ėmė juoktis: „Kokia dar turizmo paroda? Čia – Knygų mugė.“ Moteris, tikėtina, atvykusi iš Baltarusijos, suglumo ir pradėjo aiškinti, kad savaitgalį Vilniuje tikrai rengiama kelionių paroda. Darsyk patikinus, kad viešnia pataikė ne į turizmo renginį, ir pasiūlius verčiau pasižvalgyti knygų, moteris išėjo gerokai sutrikusi.

Tačiau vos kelių akimirkų pakako įsitikinti, kad moteris pasirodė teisingu laiku ir teisingoje vietoje, o žurnalistai juokėsi be reikalo. Pakako nueiti į bendrovės „Visus Plenus“ tinklalapį. Antradienį, vasario 26-ąją, jame „su dideliu džiaugsmu“ vis dar skelbiama, kad vasario 22–24 dienomis Vilniuje vyks 19-oji tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda „Vivattur“ – reikšmingiausias Lietuvoje ir Baltijos valstybėse turizmo renginys.

Kvietimas į
Kvietimas į "Vivattur"

Kaip nurodyta pranešime, „daugiau nei dešimtmetį gyvuojanti ir sulaukianti vis gausesnio dalyvių bei lankytojų būrio, didesnio žiniasklaidos dėmesio paroda „Vivattur“ liudija sparčią Lietuvos turizmo verslo plėtrą“. Tiesa, kur tiksliai ji turėjo vykti, nenurodyta.

Kone du dešimtmečius rengta „Vivattur“ sulaukdavo būrio kelionių organizatorių ir kitų turizmo verslo atstovų, o kelionių siūlymai, originalūs prisistatymai bei egzotiškos vaišės į „Litexpo“ parodų ir kongresų centrą sostinėje priviliodavo tūkstančius lankytojų.

Bet prieš kelerius metus paroda ėmė staigiai mažėti – iš kelių salių liko tik viena, paskui – viena, ne visiškai užpildyta, o pernai – vos daugiau nei pusė salės. Nemažai parodos dalyvių esą buvo net nesusiję su turizmu. 

„Litexpo“ atstovė spaudai Rasa Keliuotytė portalui 15min.lt patvirtino, kad „Visus Plenus“ vis skelbė apie parodą vasario pabaigoje. „Bet į mus dėl plotų nesikreipė, negirdėjau, kad ir kur nors kitur darytų, o ir šiaip girdėjau, kad nebebus tos parodos“, – teigė ji.

Valstybinis turizmo departamentas taip pat neturėjo informacijos, kad „Vivattur“ šiemet vyks. „Esame nustebę, kad jie nepašalino informacijos apie parodą. Niekur nebuvo užsakytos patalpos ir ji tikrai nevyks“, – 15min.lt sakė departamento atstovė spaudai Gerda Butkuvienė.

Panašu, kad senbuvę išstūmė nauja paroda „Adventur“, kurią šiemet vasario 1–3 dienomis surengė Valstybinis turizmo departamentas, Lietuvos turizmo asociacija ir Lietuvos turizmo rūmai kartu su „Litexpo“.

Susisiekti su „Visus Plenus“ atstovais nepavyko. Paskambinus visiems internete nurodytiems darbuotojams – tiek generaliniam direktoriui, tiek finansininkei, tiek projektų vadovėms, pasigirsta ta pati frazė: „Numeris nenaudojamas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius