Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 30

VDI patikrinimas Kauno „Maximoje“: darbuotojai priversti kentėti alinantį karštį?

15min skaitytojo teigimu, Kauno Šarkuvos g. veikiančiame prekybos centre „Maxima“, alinant dideliems karščiams, neveikia kondicionieriai, o valdžia nesprendžia šios problemos tinkamai. Reaguodami į gautą skundą, pirmadienį parduotuvėje lankėsi Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) atstovai, kurie 15min paaiškino, kad patikrinimo metu nebuvo nustatyta pažeidimų, susijusių su oro temperatūra.
"MAXIMA" Prekybos centras Šilainiuose
„Maximos“ prekybos centras Šilainiuose / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Pirmadienį Kauno Šarkuvos g. 1 veikiančioje „Maximoje“ vyks darbo saugos patikrinimas. Alinant dideliems karščiams, neveikia kondicionieriai, o valdžia nesprendžia šitos problemos tinkamai. Direktorė jau penktadienį ruošė lauknešėlius tikrintojams. Pasidomėkite, kaip baigsis šis patikrinimas, nes gaila žmonių, kurie už minimumą vargsta tokiomis sąlygomis“, – rašoma skaitytojo siųstame laiške redakcijai.

Gedimas įvyko praėjusią savaitę

15min pavyko pasikalbėti su trimis prekybos centro „Maxima“ darbuotojais. Nors detalių atskleisti nenorėjo nė vienas, vis dėlto jie patvirtino, kad šiuo metu kondicionavimo sistema parduotuvėje veikia. Vienos pašnekovės teigimu, praėjusią savaitę problema buvo, tačiau buvo iškviesta avarinė tarnyba, kuri gedimą pašalino.

„Dabar veikia kažkiek. O anksčiau? Anksčiau daugmaž irgi veikė“, – teigė su žurnalistais į detales nenorėjęs leistis darbuotojas.

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Komunikacijos skyriaus vedėja Marija Čereškevičiūtė 15min patvirtino, kad pirmadienį parduotuvėje buvo atliktas patikrinimas. Pažeidimų, susijusių su oro temperatūra, nustatyta nebuvo. Aukščiausia pirmadienį prekybos centre užfiksuota temperatūra – 23,6 laipsniai. Pasak VDI atstovės, tai atitinka keliamus reikalavimus.

Gedimas pašalintas

„Maxima“ atstovo ryšiams su visuomene Pauliaus Stonio teigimu, šioje parduotuvėje praėjusį savaitgalį dalis kondicionierių laikinai nustojo veikti dėl sugedusio saugiklio. Tačiau iškvietus avarinę tarnybą šis gedimas vos per kelias valandas buvo pašalintas.

„Temperatūros pokyčiai labiausiai buvo juntami antrame aukšte, tačiau tuo metu atlikti matavimai rodė, jog jie neviršijo nustatytos higienos normos – 26 laipsnių. Temperatūrą parduotuvėje tikriname kiekvieną dieną, rūpinamės, kad mūsų darbuotojams darbo sąlygos būtų tinkamos. Darome viską, kad tiek klientų, tiek darbuotojų savijauta mūsų parduotuvėse būtų gera – kur įmanoma statome ir papildomus ventiliatorius. Darbuotojai teigė pajutę momentinį temperatūros pakilimą, tačiau, kaip ir minėta, tai neviršijo nustatytos higienos normos. Skundų dėl laikino temperatūros pokyčio iš klientų nesulaukėme“, – 15min teigė P.Stonis

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„MAXIMA“ Prekybos centras Šilainiuose
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„MAXIMA“ Prekybos centras Šilainiuose

Parduotuvės atstovas patvirtino, kad pirmadienį VDI atliko patikrinimą, tačiau jokių neatitikimų nenustatyta.

„Su Valstybine darbo inspekcija bendradarbiaujame pasitikėdami jų specialistų profesionalumu ir nešališkumu, tad jokių dovanų nei šios, nei bet kuriuos kitos tarnybos pareigūnams nedaliname. Tokia praktika prieštarauja mūsų tinklo etikos kodeksui – jos atžvilgiu vadovaujamės nulinės tolerancijos principais“, – paklaustas apie skaitytojo minėtus lauknešėlius, teigė P.Stonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius