Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 06

VDU garbės daktaro regalijos – ambasadoriui Vygaudui Ušackui ir profesoriui Kaziui Almenui

Pirmadienį Vytauto Didžiojo universitete vyks iškilminga ceremonija, kurios metu bus įteiktos VDU garbės daktaro regalijos ES ambasadoriui Rusijos Federacijoje Vygaudui Ušackui ir profesoriui Kaziui Almenui.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ceremonija, kuri vyks kovo 10 d., pirmadienį, 14 val. Vytauto Didžiojo universiteto didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7), skiriama Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti ir yra renginių ciklo, skirto VDU atkūrimo 25-mečiui, dalis.

„Dėstytojams, mokslininkams ir, svarbiausia, jauniems studentams reikalingi ne tik abstraktūs idealai, bet ir įkvepiantis konkrečių asmenybių pavyzdys. Nepaprastai vertiname prof. K.Almeno indėlį atkuriant mūsų Alma mater, žavimės jo pasiekimais tiek branduolinės energetikos, tiek visuomeninėje ir literatūrinėje veiklose. Džiaugiamės į savo bendruomenę priimdami ir Vygaudą Ušacką – diplomatą, kurio nuopelnai tarptautinio bendradarbiavimo, taikos palaikymo ir demokratijos stiprinimo srityse įkvepia mus siekti kilnių tikslų“, – pažymėjo VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Teisininkas, diplomatas, politikos ir visuomenės veikėjas V.Ušackas ilgus metus atstovauja Lietuvai, Europos Sąjungai, NATO. Jis yra ėjęs LR užsienio reikalų ministro, LR nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus JAV, Meksikoje ir Jungtinėje Karalystėje pareigas. 2010–2013 m. V.Ušackas buvo Europos Sąjungos specialusis įgaliotinis ir Bendrijos misijos vadovas Afganistane. Nuo 2013 m. jis vadovauja Europos Sąjungos atstovybei Rusijos Federacijoje.

BFL/ Sauliaus Žiūros nuotr./Kazys Almenas
BFL/ Sauliaus Žiūros nuotr./Kazys Almenas

VDU Atkuriamojo Senato narys prof. Kazys Almenas – žymus branduolinės inžinerijos specialistas, rašytojas, fizikas, knygų leidėjas, išeivių visuomeninės politinės federacijos „Santara-Šviesa“ narys, aktyvus išeivijos renginių organizatorius.

Jis profesoriavo Merilendo universitete, yra JAV skelbtų mokslinių leidinių autorius. Lietuvoje vadovavo Ignalinos AE mokslinės saugos analizės grupei, buvo vienas iš Valdovų rūmų paramos fondo steigėjų, 1992 m. įkūrė leidyklą „Litterae universitatis“. Nuotykių romanų serijos „Skomantas“ rengėjas ir vienas autorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius