Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 05

VDU Kauno botanikos sode – dienos ir nakties šėlsmas su mokslo prieskoniais

Šeštadienį Kauno botanikos sode vyks šiai erdvei neįprastas renginys. Apie biologiją ir techniką jungiantį mokslą – bioniką – pasakos ne tik šios srities specialistai, bet ir menininkai.
VDU Kauno botanikos sodo direktorė džiaugiasi, kad tose pačiose patalpose pavyko sutalpinti augalų ir gyvūnų ekspozicijas.
VDU Kauno botanikos sodo direktorė nesibaimina į sodo erdves įsileisti meną. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip sako patys renginio organizatoriai, renginys „Artefaktai“ bus vienos paros meno, mokslo ir muzikos vyksmas, kuriam pasirinkta unikali vieta.

„Mokysimės ir semsimės įkvėpimo iš gamtos“, – lakoniškai programą pristato būrys įvairių sričių atstovų – mokslininkų ir menininkų.

Renginys suskirstytas į dieninę ir naktinę dalis. Pirmojoje, kuri prasidės vidurdienį, numatyti seminarai ir paskaitos etnobotanikos, ekologijos temomis, eksperimentai, kūrybinės dirbtuvės, žemės, kraštovaizdžio meno, eko meno, green graffiti, instaliacijų parodos. Visa tai vyks įvairiose sodo vietose. Renginio dalyviai galės užsukti ir į „žaliąjį“/ eko turgelį bei augalinio maisto barą.

Specialią programą, įsipinančią į menininkų parengtus pristatymus, parengė ir Botanikos sodo darbuotojai. Pavyzdžiui, dr. Ona Ragažinskienė supažindins su vaistiniais ir prieskoniniais augalais, kuriuos galima panaudoti ne tik maistui, vaistams, bet ir mokslui bei menui. Tuo metu oranžerijoje bus atidaryta išskirtinių orchidėjų – Madagaskaro – paroda.

Vakarinė renginio dalis, kuri nuo 22 val. tęsis buvusiose dvaro arklidėse, paskirta muzikai. Trijose skirtingose erdvėse „Bio scenoje“, „Geo scenoje“ ir „Astro scenoje“ skambės acid, dubstep, halfstep, minimal, techno, ambient, experimental stilių kūriniai. Ypatingas nakties vakaro „patiekalas“ – svečiai iš užsienio: iTal Tek ir Syntheme iš leidybinių įrašų namų „Planet A“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius