-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 01

VDU prisijungus ASU, Ekonomikos fakultetas išmainė pavadinimą, kitos permainos eilėje

Sujungiant Vytauto Didžiojo (VDU) ir Aleksandro Stulginskio universitetus (ASU) bei siekiant fakultetų integracijos kol kas buvo pakeistas tik vieno jų pavadinimas – ASU veikęs Ekonomikos ir vadybos fakultetas virto Bioekonomikos plėtros fakultetu, VDU Ekonomikos ir vadybos fakultetas veikia kaip veikęs. Tiesa, nebeilgai. Anot VDU rektoriaus Juozo Augučio, šįmet sumažės bendras minimų fakultetų siūlomų studijų programų skaičius, o ateityje fakultetai virs vienu.
Juozas Augutis
Juozas Augutis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip 15min tikino rektorius, „vienu kirčiu“ apjungti skirtingų fakultetų studijų programų negalima, nes studijuojantieji turi teisę jas pabaigti. Tačiau jau nuo šių metų priėmimo, anot J.Augučio, stojančiųjų laukia pokyčiai.

„2019 metų priėmimui bus padarytos abiejų fakultetų bendros programos – nebebus programų vienodais ar panašiais pavadinimais“, – tikino jis.

ASU Bioekonomikos plėtros fakultete šiuo metu organizuojamos logistikos ir prekybos, kaimo plėtros administravimo, kultūros ir turizmo vadybos, apskaitos ir finansų studijos, VDU Ekonomikos ir vadybos fakultete – verslo ir finansų, verslo administravimo, marketingo vadybos, ekonomikos studijos.

15min nuotr./VDU ir ASU
15min nuotr./VDU ir ASU

Iš jų, anot J.Augučio, vykdant priėmimą 2019-aisiais, liks 3–4 programos.

„Logistika ir prekyba – pakankamai populiari [programa] ir ji išliks. Toliau – apskaita ir finansai. Kadangi turėjom VDU fakultete panašią finansų programą, iš jų liks viena. Už poros savaičių vyks Senato posėdis, Senato posėdyje teiksime vieną programą“, – aiškino rektorius.

Pagal reorganizacijos planą, ASU ir VDU Ekonomikos ir vadybos fakultetų integracija numatyta 2020-ųjų birželį. Anot J.Augučio, įmanoma, kad fakultetai apsijungs greičiau.

Rektoriaus teigimu, kitų fakultetų studijų programos tiek daug nepersidengia.

„Turim Miškų fakultetą. Jis yra vienintelis ne tik mūsų universitete, dabar jau apsijungusiam, bet ir apskritai Lietuvoje“, – dėstė J.Augutis ir pridūrė, kad, pavyzdžiui, ASU socialinių mokslų programos jau yra integruotos į VDU Švietimo akademiją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./VDU
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./VDU

Kalbėdamas apie bendrą pokytį nuo sausio 1-osios, kai buvo įkurtas plačios aprėpties VDU, J.Augutis sakė, kol kas negalintis pasigirti konkrečiais rezultatais, nes praėjo ne per daug laiko. Tačiau rektorius pažadėjo, kad visose trijose aukštosiose mokyklose, joms tapus viena, ženkliai sumažės studijų programų.

„Programos bus patrauklesnės. Niekur labai nedings ir tai kas buvo geras įdirbis (...) – programa stojimui bus pasiūlyta stambesnė, ir jeigu ten susirinks daugiau studentų, jie turės daugiau galimybių pasirinkti specializacijas“, – aiškino rektorius.

Jis teigė susitikęs su švietimo, mokslo ir sporto ministru Algirdu Monkevičiumi bei aptaręs priėmimo į mokytojų rengimo programas klausimą.

„Tomis sąlygomis, kurios yra dabar sudarytos, į mokytojų programas labai sunku prikviesti gerai pasirengusius moksleivius. Ieškom būdų, kaip paskatinti juos, kaip pasiūlyti geresnes sąlygas. Galbūt skatinimo, stipendijos atsiras jau šiais metais“, – svarstė J.Augutis.

Nuo sausio 1-osios veikiantis plačios aprėpties VDU įkurtas sujungus VDU, ASU ir Lietuvos edukologijos universitetą (LEU). Po reorganizacijos LEU tapo VDU Švietimo akademija, o ASU – VDU Žemės ūkio akademija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius