Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 03

Vedėja pasitraukė iš pareigų

Nesulaukusi tarnybinio patikrinimo išvadų Kapinių priežiūros tarnybos vedėja Ina Kichtenkienė pasitraukė iš pareigų. Tarnybinio patikrinimo išvados turėjo paaiškėti jau trečiadienį.
I.Kichtenkienė iš pareigų pasitraukė nesulaukusi tarnybinio patikrinimo išvadų.
I.Kichtenkienė iš pareigų pasitraukė nesulaukusi tarnybinio patikrinimo išvadų. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Kapinės

Patikrinimą Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius paliepė atlikti Kapinių priežiūros tarnybą patikrinus auditui, kurio išvados buvo ne itin palankios. „Po audito išvadų direktoriaus įsakymu buvo sudaryta komisija atlikti Inos Kichtenkienės veiklos tarnybinį patikrinimą. Išvadas direktoriui turėjome pateikti vasario 4 dieną, tačiau penktadienį buvo paskutinė vedėjos darbo diena ir patikrinimą nutrauksime. Tačiau išvadas, kurios vedėjai būtų buvusios ne itin palankios, direktoriui vis tiek pateiksime“, – „15min“ sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Savivaldybės iniciatyva atlikus auditą paaiškėjo, kad kapinių priežiūros ūkyje būta spragų, nebuvo laikomasi kapaviečių skyrimo tvarkos, neatlikta kapaviečių apskaita. Be to, I.Kichtenkienė supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Kaip ekspertė ji dalyvavo perkant kapinėms reikiamas paslaugas ir, anot V.Karmanovo, neatsiribojo nuo vertinimų, kai konkurse dalyvavo jos vyro įmonė „Urdė“ – ji ir laimėjo konkursą laidoti neatpažintus piliečius. I.Kichtenkienė su audito išvadomis nesutiko.

„Auditas Kapinių priežiūros tarnyboje buvo atliktas ir 2006-iais. Tuomet buvo nurodytos rekomendacijos, tarp jų ir atlikti inventorizaciją, tačiau rekomendacija nebuvo įvykdyta“, – sakė V.Karmanovas.

Artimiausiu metu savivaldybėje bus skelbiamas konkursas šiai laisvai pareigybei užimti. Kas taps kapinių priežiūros tarnybos vedėju paaiškės anksčiausiai po mėnesio. I.Kichtenkienė Kapinių priežiūros tarnybos vedėja dirbo maždaug trejus metus. „15min“ su ja susisiekti nepavyko – ji į skambučius vakar neatsiliepė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius