-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 16

Vėjas suardė šou virš Gedimino pilies: atrodė, kad dronai krenta į Nerį

Vasario 16-osios šventimą Vilniuje turėjęs vainikuoti dronų šou virš Gedimino pilies baigėsi ne taip, kaip planavo organizatoriai. Bandomasis pasirodymas pavyko, tačiau vos prasidėjęs tikrasis buvo nutrauktas, kadangi pakilo stiprus vėjas.

„18.30 val. virš Gedimino bokšto pakils dronai – tai išskirtinis, modernių technologijų pagalba sukurtas Vasario 16-osios sveikinimas. Jį stebėti bus galima iš Katedros aikštės ir jos prieigų (pasirodymas gali būti atšauktas dėl prastų oro sąlygų)“, – taip renginį pristatė organizatoriai.

Tačiau šou stebėję vilniečiai pabaigoje tik aikčiojo – atrodė, kad greitai pasibaigęs reginys baigėsi tuo, jog dronai tiesiog sukrito į Nerį.

Kaip pasakojo Neries pakrantėje kitapus upės stovėjęs Karolis, virš Gedimino pilies vykęs šou baigėsi tuo, kad dronai vienas po kito tiesiog krito į upę.

Organizatorių atstovas Vytautas Reisas 15min sakė, kad pasirodymą teko nutraukti, nes būta abejonių, ar iš viso šis 10 minučių renginys galės įvykti.

„Vėjo sąlygos buvo pakankamai ribinės. Testą atlikome 15 minučių iki paties pasirodymo, testas praėjo sėkmingai ir buvo priimtas sprendimas kilti. Bet vėjo gūsiai sustiprėjo netikėtai kaip tik mums pakilus 18.30 val.

Vizualiai matėsi, kad buvo susirinkę pakankamai nemažai žmonių, stebėjo figūras iš skirtingų kampų, skirtingai visiems matėsi. Ir matėme, kad atlikus kelias figūras dronai pradėjo pakankamai kovoti su vėju ir figūros išsibarstė, paprastai tariant.

Priėmėme sprendimą nedelsiant duoti komandą jiems leistis į paskirties vietą. Todėl pasirodymas buvo nutrauktas“, – sakė V.Reisas.

Paklaustas, tai ar išties dronai sukrito į Nerį, V.Reisas aiškino, kad žmonėms galėjo skirtingai tas vaizdas atrodyti – jie juk stovėjo skirtingose vietose.

„Vieni stovėjo prie „Kempinski“ iš vienos pusės, kiti prie upės iš kitos pusės, tai, matyt, kadangi dalykas naujas, niekam nematytas, gal kažkam taip ir pasirodė“, – tikino jis.

VIDEO: Nufilmavo, kaip po šviesų šou vienas po kito į Nerį galimai sukrenta dronai

Tačiau vis dėlto tiksliai pasakyti, ar visi dronai sveiki ir pasiekė paskirties vietas, V.Reisas dar negalėjo – jo teigimu, jie teberenkami.

Iš viso šou dalyvavo šimtas dronų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius