Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 08 08

Vėl galima lipti į Gedimino kalną – jis atviras lankytojams

Lietuvos nacionalinis muziejus rugpjūčio 7 dieną savo interneto svetainėje paskelbė, kad vėl galima lankytis ant Gedimino kalno. Tiesa, dėl saugumo tik numatytomis valandomis.
Gedimino kalnas
Gedimino kalnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vilniečiai ir miesto svečiai vėl kviečiami aplankyti Gedimino kalną ir Gedimino pilies bokštą. Pakilti į kalną visi norintys galės istoriniu taku nuo Vilnios upės pusės.

Atkreipiame dėmesį, kad imantis papildomų saugumo priemonių kalno teritorija lankytojams bus prieinama nuo 7 iki 21 valandos“, – rašoma LNM interneto svetainėje.

Šią informaciją muziejus paskelbė rugpjūčio 7-ąją. Lentelės su valandomis, kada galima kopti į kalną, atsirado ir ant vartų, vedančių į taką.

LNM nuotr./Gedimino kalno atidarymas
LNM nuotr./Gedimino kalno atidarymas

Gedimino kalnas lankytojams buvo uždarytas 2017 m. lapkričio 4 d. dėl kalno tvarkybos darbų.

Liepos viduryje kultūros viceministras Renaldas Augustinavičius teigė, kad tuo metu vyravę lietingi orai kėlė nuošliaužų pavojų dalyje kalno vietų, jos stebėtos, bet Gedimino kalno būklė buvusi stabili.

Pavojingiausi ruožai, anot R.Augustinavičiaus, išlieka rytiniame ir pietrytiniame kalno šlaite, įskaitant pietrytinės gynybinės sienos dalį, tačiau šis pavojus, lyginant su praėjusiais metais yra labai nedidelis.

LNM nuotr./Gedimino kalno lankymas
LNM nuotr./Gedimino kalno lankymas

Vyriausybė dėl nuošliaužų nuniokoto Gedimino kalno būklės pernai gruodį valstybės mastu paskelbė ekstremalią situaciją, jos kol kas neketinama atšaukti. Iš viso Gedimino kalno tvarkymui, įskaitant avarinės būklės likvidavimą, per daugiau nei dvejus metus išleista 3,7 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius